Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere radioer skal med i Spil Dansk Dagen
Fredag 20. februar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hidtil har det skortet på opbakningen fra de danske radiostationer til den årlige Spil Dansk Dagen. Kun DR har været med hvert år siden 2001. Nu vil projekleder for dagen, Ricco Victor, søge at få mange flere radioer med - ikke mindst de lokale radiostationer.
Det er KODA, der er initiativtager til Spil Dansk Dagen siden 2001, men de reelle arrangører er alle de tusindvis af ildsjæle og medvirkende musikere og arrangører, fra lokale amatører til de professionelle over hele Danmark. Dagen er således hele dansk musiklivs årlige festdag. Det siger Ricco Victor til radionyt.com.

Årets Spil Dansk Dag finder denne gang sted torsdag den 29. oktober 2009, men allerede nu sættes sejlene ind for at få flere radiostationer med end hidtil. Det handler iflg. Ricco Victor om at det samlede danske musikliv står sammmen på Spil Dansk Dagen.

"På Spil Dansk Dagen minder vi samfundet, medierne, politikere og hinanden om, hvad musikken kan og gør ved os, imens vi nyder musikken fra alle de musikere og medier, som gør sig ekstra umage i anledning af Spil Dansk Dagen," siger Ricco Victor.

Mens det kun er DR Radio, der har været med hvert år siden starten i 2001, så har nogle lokale radiostationer også været med de forskellige år - enten ved at spille dansk produceret musik hele dagen, eller ved at lave tema-udsendelser og interviews med danske kunstnere.

"Det glæder os utrolig meget at mærke denne opbakning, som har en tydelig gavnlig effekt på det danske musikliv, som vi alle er en del af", understreger Ricco Victor.

Et af de steder, hvor man har taget Spil Dansk Dagen til sig er på Radio Diablo i Svendborg.

Morgenvært Mia Langelund Gottwald siger: "Radio Diablo har både i 2007 og 2008 udelukkende spillet dansk musik på Spil Dansk Dagen. Det har også været den engelsksprogede musik som vi har spillet, også gerne med de nye danske kunstnere. Vi kan på den måde være med til at overraske vores lyttere, ved at spille en masse god musik, som de måske ikke vidste var dansk produceret. Samtidig har vi på Spil Dansk Dagen lavet konkurrencer, udloddet cd'ere i samarbejde med pladeselskaber, og vi har lavet indslag om lokale spillesteder. Spil Dansk Dagen giver os muligheden for at sætte ekstra fokus på den danske musik, og det vil vi gerne bakke op om."

Også Radio Horsens var med i både 2007 og 2008: "Vi bruger også Spil Dansk Dagen til at sætte fokus på den danskproducerede musik. I 2008 samarbejdede vi blandt mange andre med Horsens Ny Teater, lokale musikere og arbejdspladser. Der er mange spændende historier fra det lokale musikliv, som fortjener at blive fortalt til vores lyttere. Vi er med til at fejre dansk musiklivs årlige festdag på Spil Dansk Dagen, og vi er glade for at kunne bidrage til at udbrede kendskabet til den danske musik," siger Flemming Jensen fra Radio Horsens.

Ricco Victor fra Spil Dansk Dagen ønsker nu at udvide samarbejdet med de danske radioer på Spil Dansk Dagen: "Vi vil meget gerne have gang i et udvidet samarbejde med mange flere radioer, og derfor opfordrer jeg alle, der måtte have interesse i at deltage på Spil Dansk Dagen, til at kontakte sekretariatet. Vi kan hjælpe med gode ideer, PR-initiativer og kontakt til mange profesionelle aktører i musikbranchen. Samtidig er vi åbne for at støtte lokale initiativer og projekter, så de gode ideer er mere end velkomne. Vi håber at mange danske radioer i 2009 vil være med til Spil Dansk Dagen".

Der er flere informationer om Spil Dansk Dagen på www.spildansk.dk



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -