Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Strømafbrydelser rammer tv og radio
Tirsdag 23. september 2003
Af Karsten Jensen
 
Den østlige del af Danmark er lige nu ramt af voldsomme strømafbrydelser, der betyder at flere østlige regioner står uden nyheder fra radio- og tv. Strømafbrydelserne begyndte kl. 12.30 og endnu er det ikke sikkert hvornår strømkapaciteten er normaliseret.
Strømsvigtet har ramt hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, og stammer fra et svensk atomkraft, der er ramt af en fejl. Strømsvigtet betyder, at der ikke har været regulære sendinger på DR 1, DR 2, ligesom Kalundborg langbølgestation på 243 kHz og Kalundborg mellembølgestation 1062 kHz også er tavse. P4 har i dag sendt sær-radioaviser hvert 15. minut, mens den hurtige og yngre kanal P3 var mere langsomme i optrækket og var sent ude med informationer. Både DR 1 og DR 2 kom dog i luften kort efter kl. 14.

At Kalundborg senderne ikke er i stand til at sende under et strømsvigt kan betegnes som en kæmpe brist i DRs beredskabsforpligtelse i det alle transportable radiomodtagere vil være i stand til at fange disse frekvenser. I tilfælde af eventuelle naturkatastrofer, krig o.l. vil det være oplagt at søge informationer fra enten den ene eller anden DR-kilde.

DR har en beredskabsforpligtigelse til at kunne informere befolkningen om eventuelle sådanne situationer, men af uvisse årsager kan der ikke informeres via alle DRs distributionsmedier.

DR har i deres radionyheder opfordret til at holde sig orienteret via internettet, men DRs egen internetserver er tilsyneladende også ramt af problemerne i det DRs hjemmeside – www.dr.dk – ikke kan kontaktes, end ikke ’pinges’.

Det har ikke været muligt at undersøge om de sjællandske radio- og tv-stationer også er præget af strømsvigtet, men The Voices hjemmeside – www.voice.dk kan kaldes på nettet, men det har ikke været muligt at lytte til radio på internettet fra SBS-koncernen samt de andre streamende stationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -