Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KLF fylder 75 år
Fredag 21. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen lørdag fylder det kristelige lytterforbund, KLF Kirke & Medier 75 år. Landsformand Frede Jørgensen er - på trods af mange dunkle billeder i medielandskabet og en stor medlemstilbagegang i KLF - stærkt tilfreds med foreningens hidtidige resultater og fortrøstningsfuld for arbejdet i fremtiden.
Radio og tv er efterhånden blevet et overflødighedshorn af vold, sex og massive reklameblokke blottet for samvittighed og etik, mener KLF, Kirke og Medier. Lytterforeningen har siden sin dannelse i 1926 kæmpet for en stik modsat udvikling af mediebilledet, hvor nøgleordene etik, ingen vold, ordentlig snak og mere tro har dannet rammen for foreningens arbejde, skriver Kristeligt Dagblad.

Når KLF i morgen fejret sit 75 års jubilæum er det alligevel med tilfredshed. KLF har haft en markant indflydelse på både DR og TV 2, erklærer KLFs generalsekretær Knud-Helge Nørgaard.

Indflydelsen hænger sammen med, at KLF er stærkt repræsenteret i DR og TV 2. Ud over DR´s bestyrelse har foreningen repræsentanter i de centrale programråd ved DR og TV 2 samt i amtsprogramrådene ved DR og i TV 2-regionernes bestyrelser og repræsentantskaber.

I fremtiden vil KLF lægge arbejdet noget om. Man vil i stigende grad hjælpe folk med at håndtere mangfoldigheden af medier, hjælpe dem til at blive klogere og til at skabe en god oplevelse foran fjernsynet og radioen, siger Frede Jørgensen til Kristeligt Dagblad. Med andre ord vil KLF i højere grad have en guide-funktion og hjælpe mediebrugere til at navigere uden om ”havets miner og skær”.

Et af de andre store spørgsmål, der vil præge jubilæumsfesten i morgen lørdag, er, hvordan foreningen sikrer sig en fortsat engageret medlemsskare. Ligesom den anden store danske lytterforening, Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund, har KLF måttet sande, at antallet af medlemmer er stærkt faldende. Alene i de seneste tre år er medlemstallet faldet med over 8.000, så foreningen nu har knap 53.000 medlemmer. Det har betydet en voldsom nedgang i indtægterne, og de seneste to år har KLF kørt med underskud. Det er der dog nu rettet op på.

”En så stor medlemstilbagegang er selvfølgelig alvorlig, men det drejer sig om dødsfald frem for udmeldinger, og her kan de nye indmeldinger bare ikke følge med”, konstaterer Knud-Helge Nørgaard.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -