Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kenneth Plummer i EBU's bestyrelse
Tirsdag 25. november 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs generaldirektør Kenneth Plummer er for perioden 2009-2010 blevet valgt til den 10 mand store bestyrelse i European Broadcasting Union (EBU). Det er samarbejdsorganisationen for 75 public service-stationer i 56 lande i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Næste år skal EBU's generalforsamling også holdes i København.
Valget af Kenneth Plummer kommer samtidig med, at DR skal være vært for EBU’s generalforsamling i DR Byen den 24. - 28. juni 2009. Her forsamles generaldirektører og direktører fra de mange medlemslande, og for første gang i mange år bliver generalforsamlingen næste år ikke holdt på et internationalt konferencehotel i værtsbyen, men på selve radio-tv-stationen; nemlig i Koncerthusets studie 2.

En række af de ting, som EBU arbejder med, har stor betydning for DR's programproduktion i det daglige. Fx bliver der via EBU samarbejdet om nyhedsdækningen, indkøbt sportsrettigheder og udvekslet klassisk musik. Når DR's orkestre spiller, ryger koncerterne jævnligt ud til en 10-20 andre landes radioer, som så omvendt tilbyder DR noget af deres musik.

Derudover er det Eurovisionen, som siden 1956 har samarbejdet om det europæiske Melodi Grand Prix og senest også Europæisk Danse Grand Prix, og sidst - men ikke mindst - er EBU et vigtigt forum for det europæiske mediepolitiske samarbejde med at sikre de optimale rammer for public service-virksomhederne i Europa.

Fra nytår og to år frem bliver Jean-Paul Philippot fra den belgiske public service-station Radio Télévision Belge de la Communauté Française (RTBF) ny præsident for EBU efter tyske Fritz Pleitgen. Vicepræsident bliver chefen for BBC's Global News, Richard Sambrook, mens de øvrige bestyrelsesmedlemmer - udover Kenneth Plummer - er Claudio Cappon fra RAI i Italien, Patrick de Carolis fra France Télévisions, Luis Fernandez fra det spanske RTVE, Kostas Kekis fra græske ERT, Marija Nemcic fra HRT i Bosnien-Hercegovina, Zoltan Rudi fra MTV i Ungarn, Markus Schächter fra tyske ZDF og Armin Walpen fra den schweiziske public service-station SRG SSR Idée Suisse.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -