Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


S kræver Radio Holger lukket
Fredag 23. marts 2007
Af Knud Hyllested
 
Den socialdemokratiske medieordfører Mogens Jensen vil have Radio- og TV-Nævnet beføjelser udvidet til også at omfatte netbaseret radio og tv, så Radio Holger efter at mistet sin sendetilladelse ikke bare kan flytte sine udsendelser over på nettet, men kan lukkes helt. Videnskabsministeren, under hvem internettet sorterer, opfordrer i stedet for til politianmeldelse.
Mogens Jensen er oprørt over tonen i Radio Holgers udsendelser på nettet, som han anser for at være racistiske. Den socialdemokratiske medieordfører mener med henvisning til udtalelser fra Nævnets formand Christian Scherfig om ”et lovgivningsmæssigt vakuum”, at det hul, der synes at være i loven må lukkes, ”Hvis en radiostation får frataget sendetilladelsen på den æterbårne platform, så skal det selvfølgelig ikke kunne lade sig gøre at flytte hele molevitten over på nettet,” siger Mogens Jensen til Nyhedsavisen og slår til lyd for, at Radio- og TV Nævnets beføjelser bliver udvidet til også at gælde netradio og nettv.

Den Radikale medieordfører Simon Emil Ammitzbøll ser det ikke som en løsning at udvide Radio- og TV Nævnets kompetencer. Man burde snarere udstyre politiet eller Nævnet med en særlig enhed, ”der kan overvåge, hvorvidt stationer som Radio Holger overtræder racismeparagraffen.”

Videnskabsminister, Helge Sander, hvorunder internettet sorterer, mener ikke, at der her skal udøves meningskontrol og censur. Videnskabsministeren opfordrer i stedet for, at ”disse racistiske ytringer” bliver meldt til politiet, ”Det er den eneste måde at stoppe det her på,” siger Helge Sander til Nyhedsavisen.

Radio Holgers leder Kaj Vilhelmsen betegner i en pressemeddelelse hele sagen som en grov krænkelse af ytringsfriheden og henviser til, at den verserende racismeanmeldelse ikke endnu har kunnet føre til sigtelse. Kaj Vilhlemsen føler sig udsat for ”et bedrageri” fra Radio-TV Nævnets formand Christian Scherfig, der ifølge Kaj Vilhelmsen benyttede en påstand om, at Radio Holger havde overskredet fristen for aflevering af registreringsbånd til at fratage stationen sendetilladelsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -