Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stjernebesat gyser fra DRs Radiodrama
Fredag 6. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Torsdag den 12. maj kl. 21 har DRs Radiodrama premiere på den nye paranormale radiogyser 'Hjemsøgt', skrevet og instrueret af Pelle Møller.'Hjemsøgt' er en moderne spøgelseshistorie, der forstår at gøre skrækken vedkommende. Blandt de medvirkende er Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus.
"Radiodrama har altid været specielt velegnet til gys", siger dramachef Ingolf Gabold og fortsætter:

"Tænk bare på klassikere som 'Siva-skriget' og 'Gregory Mysteriet'. Uhyggen får en ekstra dimension, når man skal danne sine egne forestillinger, som man er tvunget til i radiodrama. Og nu kan man jo også få alt radiodrama som podcast, velegnet til for eksempel den lange biltur. Bare tanken om at køre på ferie på den tyske Autobahn med 'Hjemsøgt' i højttalerne giver mig gåsehud."

Troels Lyby spiller hovedpersonen Peter. Peters far er blevet fundet død inde i tunnellerne på Nørreport Station. Efter sigende skulle han være sprunget ud foran et tog. Men det er ikke sandheden, for nogen - eller noget - ville Peters far til livs …

Da Peter rydder op i sin fars dødsbo, opdager han, at hans far ikke var den kølige og fraværende forsikringsmand, som Peter husker. Faren levede nemlig et dobbeltliv. Han var stifter af Det Paranormale Center, og han var en førende dansk forsker indenfor det overnaturlige.

Da farens død på Nørreport viser sig at være en forbrydelse omgærdet af mystik, må Peter søge hjælp hos sin fars tidligere ven og kollega: Henrik. Og pludselig hvirvles de begge ind i en farlig verden af konspirationer og gåder.

Peter lader sig fuldstændig opsluge af sin efterforskning, og det sender ham ud på en uhyggelig rejse, hvor han både kommer til at lære sin far bedre at kende, men han kommer også til at distancere sig fra sin egen familie - og snart begår Peter de samme forfærdelige fejl som sin far.

Manusskriptforfatter og instruktør Pelle Møller har tidligere blandt andet skrevet radiokrimi-føljetonen 'For Enhver Pris' og været Oscar-nomineret for sin kortfilm 'Helmer og co.'.

Første afsnit sendes torsdag den 12. maj 2011 kl. 21.08 på P1, og på www.dr.dk/radiodrama kan man læse mere om 'Hjemsøgt'. Her kan man også lytte og podcaste serien.


Foto: Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus spiller hovedrollerne i den nye radiodrama-gyser 'Hjemsøgt'. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -