Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kristen kritik afvises som paranoid
Fredag 24. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"At tale om en kulturrelativistisk afkristning er vildt og paranoidt. Jeg synes, at man skal være ganske ekstraordinært følsom, hvis det udgør et problem, at programmer bringes på ét Megahertz-tal frem for et andet”, siger Leif Lønsmann i en kommentar til, at Leif Hjernøe i dag i Kristeligt Dagblad advarer imod en kulturrelativistisk afkristning af P1 i stil med den, der præger danske tv-kanaler. Også Kristeligt Lytter og Fjernseerforening afviser blankt Leif Hjernøes synspunkter.
Generalsekretær i Kristelig Lytter- og Fjernseerforening (KLF), Knud Helge Nørgaard, slutter sig ikke til hylekoret, når det gælder ændringerne for de kirkelige programmer i DR.

”Bare fordi der sker noget nyt, behøver man jo ikke stille sig op og hyle. Vi har kendt til ændringerne længe. Og vi ser det ikke som en nedprioritering, men som en fordel, at de kirkelige programmer, der før kun blev bragt på én kanal, nu bliver bragt på to. Ingen af programmerne bliver fjernet; de bliver bare flyttet”, siger Knud Helge Nørgaard til Kristeligt Dagblad.

DR´s radiodirektør, Leif Lønsmann fastlår, at der ikke er tale om en nedprioritering af de kirkelige programmer. Tværtimod mener han, at det er et forbedret tilbud til lytterne, at de nu har to tilbud at vælge imellem.

”Vi lægger jo netop ikke tilbudene oven på hinanden, men valget står mellem klassisk musik og morgenandagt på P2 - eller nyheder på P1”, siger Lønsmann og minder om den kritik, KLF og andre kredse ytrede i 1950, da DR fik radiokanal nummer to.

”Dengang gik kritikken på, at det blev muligt at fravælge højmessen, og at det ville indebære en afkristning af Danmark. Jeg mener ikke, at Danmark er blevet afkristnet, og at det snarere tværtimod er godt med et frit valg”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -