Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Den danske mastelovgivning bør revideres
Tirsdag 27. februar 2007
Af Knud Hyllested
 
I sin rapport om replanlægning af FM-båndet tager Broadcast Partners en række forbehold til den danske mastelovgivning og den konkurrencemæssige situation på distributionssiden, og fremsætter en række betragtninger om reguleringsforholdene i Danmark, som man mener kan have betydning for en faktisk implementering af replanlægningsplanerne.
Broadcast Partners påpeger bl.a., at eftersom det DR og TV 2 ejede Broadcast Service Danmark (BSD) ejer alle høje master, der er egnet til radiodistribution, vil nye operatører, der måtte ønske at komme ind på markedet, være fuldstændig afhængig af BDS’s faciliteter og de betingelser og den pris, de måtte fastsætte. BSD vil gennem sin dominerende position kunne have strategiske interesser i at beskytte deres og deres ejeres markedsposition og vil kunne skabe betingelser, der vil kunne gøre det vanskeligt - endda umuligt - for nye operatører at opbygge en position på markedet.

Broadcast Partner vurderer, at den danske mastelovgivning ikke i tilstrækkelig grad tager højde for, at en sådan risiko vil kunne opstå og henstiller, at man inden en replanlægning sikrer, at der ikke kan forekomme risiko for afslag på information om nødvendig mastekarakteristika og i masten til rådighed værende plads eller skabelse af en sådan, afslag eller forsinkelse i sags-behandling om adgang og prisdiskrimination mellem offentlige og private operatører.

Broadcast Partners nævner således, at der i Nederlandene var samme situation på distributionssiden som i Danmark, og her kom der under replanlægnings-fasen over 50 klager om netop mulighed for masteadgang og prisfastsættelse, og forhandlinger herom havde taget måneder. Man bør derfor forinden tage højde for, at sådanne problemer vil opstå i stedet for at vente, indtil de opstår.

Kulturministeriet har forelagt Broadcast Partners betragtninger for It- og Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsens til udtalelse. Efter deres opfattelse eksisterer der allerede forholdsvis velfungerende rammebetingelser og vilkår for adgangen til en fælles udnyttelse af master til radiospredning i Danmark, og de vurderer på den baggrund, at ”der ikke p.t. foreligger indikationer om, at der i Danmark skulle være behov for at ændre reguleringen, således som Broadcast Partners foreslår”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -