Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1-radiomand får pris af AIDS-Fondet
Torsdag 27. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når AIDS-Fondet i dag markerer sin 25 års fødselsdag i København og samtidig uddeler priser, bliver det en mangeårig DR-medarbejder - og i øvrigt tidligere studievært på Løkken-Vrå Nærradio, der skal på podiet og modtage AIDS-Fondets Informationspris.

32-årige Rasmus Poulsen fra DR Reportage, der til dagligt laver features, ’Klubværelset’ og 'Reportagen' på P1, deler sammen med den skotske fotograf David Gillanders fondets informationspris for 2010.

De to får prisen for deres foto- og radioreportager fra Ukraine om gadebørn; programmer, som har været sendt i ’Reportagen’ på P1 op til ’Humor mod Aids’-dagen den 1. april i år.

"Vi møder børn, der bor i usle kælderrum eller forladte huse. Børnene er nødt til at tigge og stjæle for at overleve. Det er på én gang fortællingen om børn, der lever sammen i stærke sociale fællesskaber, og historien om kanylerne med den tarvelige håndkøbsmedicin, der giver børnene en kortvarig flugt fra hverdagen - og som er skyld i, at mange af dem er smittet med hiv," hedder det blandt andet i motiveringen.

Reportageprogrammerne fra Ukraine kan fortsat høres på dr.dk på denne netadresse, hvorfra der også er adgang til nogle af David Gillanders fotos: http://www.dr.dk/P1/Reportagen/Udsendelser/2010/03/29123740.htm

Udover æren består AIDS-Fondets Informationspris af 10.000 kroner til deling mellem Rasmus Poulsen og David Gillanders.

Rasmus Poulsen stammer fra Nordjylland, hvor han i sin tid gik på sprogligt gymnasium i Nørresundby og lavede lokalradio i Aalborg og på Løkken-Vrå Nærradio, når han da ikke solgte poletter i den lokale spillehal Fun City i Aalborg.

P1-tilrettelæggeren har været fast freelancer i DR, siden han var 20 år, og han er også tidligere vært på ’Det Elektriske Barometer’ på P3. I dag er det især på P1, han lader sig høre i feature- og reportageudsendelser, men også som dj er Rasmus Poulsen stort set af sted hver uge - enten som dj’en Ras Money eller i gruppen Rootsman Hi-Fi. Derudover har Rasmus Poulsen - sammen med Karen Makupa - skrevet bogen om sangerinden Natasja, der udkom tidligere i år. Han har også skrevet en bog om graffiti.

Også i 2008 gik AIDS-Fondets Informationspris til DR-medarbejdere. Her var det Henrik Milling, Carsten Worsøe og Ann Lykke Davidsen, der fik den, fordi de og P3 - efter fondets mening - i forbindelse med årets ’Humor mod AIDS’-kampagne satte helt nye standarder for, hvordan man kan lave information, der involverer og skaber debat.


Foto: Rasmus Poulsen fra DR Reportage og fotograf David Gillanders var sammen i Ukraine, og de får nu AIDS-Fondets Informationspris 2010 til deling. (Fotograf: Aids-Fondet)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -