Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nytårsaften er god radioaften
Onsdag 6. januar 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nytårsaften har udviklet sig til en aften, hvor danskerne har radioen lidt mere tændt end normale aftener resten af året. Det viser en beregning, som DR Medieforskning har lavet.
Hvor det en gennemsnitsaften er 46 pct. af befolkningen over 12 år, der har radioen tændt kl. 17-01, var det nytårsaften præcis 50 pct.

I jule- og nytårsugerne 52 og 53 var aftenlytningen ellers faldet til 43 pct. - bl.a. fordi radioen har konkurreret med mange familiesammenkomster og tv-tilbud i samme tidsrum.

"Man kan se, at faste traditioner som dronningens nytårstale og rådhusklokkerne ved midnat nytårsaften er tv-begivenheder. Radioen bliver stort set tørlagt for lyttere de pågældende tidspunkter. Hvor der normalt er cirka 600.000 lyttere klokken 18 på en normal dag, var der under 200.000 nytårsaften. Til gengæld var der altså flere radiolyttere end normalt til resten af aftenen - sikkert fordi der er færre danskere, som ser tv nytårsaften. Her passer radiomediet bedre til begivenhederne," siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Blandt lytternes foretrukne programmer nytårsaften var '90’er-festen' på P3 og 'Nytår på P4' med Leif Wivelsted.


Mange sov længe nytårsdag

Derimod er der ikke meget, der tyder på, at radioen er specielt populær nytårsmorgen, når man er kommet sent i seng, og måske endda har fået lidt for meget inden for vesten.

Brugen af radioen plejer ofte at kunne give en ret god indikation af, hvornår danskerne vågner, da rigtig mange danskere har for vane at tænde for radioen som det første, når de står op - hvis de da ikke ligefrem bliver vækket af radioen.

"Vi kan blandt andet se ud af lyttertallene, at på en normal hverdag står de fleste danskere op mellem klokken seks og syv, og radiolytningen topper omkring klokken otte. Den 1. januar plejer vi at kunne måle danskernes tømmermænd ved at se, hvor sent de står op. På en normal hverdag rammer vi en halv million radiolyttere klokken 6.20. 1. januar 2010 nåede vi først en halv million lyttere klokken 10.04. Noget tyder også på, at tømmermændene var større i år; 1. januar 2009 nåede vi den halve million klokken 9.42," siger Dennis Christensen.


Fester og gæster

Nytårsaftensdag var lytterne derimod anderledes friske og tidligere til bens.

Den 31. december bød på en klassiker på P3 kl. 9-15, hvor 'Festen & Gæsten' - i år med Iben Maria Zeuthen og Huxi Bach - forsøgte at matche fester med gæster og gæster med fester.

Sammenlagt 774.000 lyttere var forbi programmet, og lytterandelen var 21.8 pct. Men blandt de 20-39-årige var lytterandelen på hele 51.6 pct., viser ugens lyttertal.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -