Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL/UK: Radio Nederland overtager BBCs kortbølgefrekvenser
Tirsdag 3. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lørdag sendte BBC World Service for sidste gang til Nordamerika. Dagen efter – søndag den 1. juli - overtog den hollandske radios udlandstjeneste, Radio Nederland, de ledige kortbølgefrekvenser. Millioner af amerikanske radiolyttere får dermed fortsat mulighed for at høre nyheds- og aktualitetsradio fra Europa.
Holland var det første land, der startede med direkte udsendelser til Nordamerika i 1928, og det har man fortsat med lige siden – og har ingen planer om at holde op. Radio Nederland betragter de nordamerikanske lyttere som nogle af de mest interesserede og engagerede.

Radio Nederland formår med sin udlandstjeneste, der sendes på bl.a. engelsk og spansk, at sætte Holland på verdenskortet. Det bliver til sækkevis af breve og fyldte e-mail postkasser når stationen skal forklare den hollandske narko-lovgivning og hash situation - for slet ikke at tale om landets forhold til medlidenhedsdrab. Med det handler om meget mere end det. Radio Nederlands generaldirektør, Lodewijk Bouwens, siger: "Vi oplever en voksende anerkendelse og værdsættelse af Holland som et vigtigt kulturelt center i Europa – et sted som inviterer til og stimulerer kreativ tænkning".

Radio Nederland supplerer sine kortbølgeudsendelser med internet-streaming og on-demand samt rebroadcasting på lokale stationer i Nordamerika, men fastholder at kortbølge fortsat er helt afgørende, hvis man vil nå bredt ud. Internet og rebroadcasting er udelukkende et supplement. I f.eks. krise-situationer er kortbølge fortsat den eneste sikre distributionsmåde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -