Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


'Politisk Sommer' på P1
Onsdag 2. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
Claus Hagen Petersen inviterer lytterne med til en række samtaler i sommerlandet med danske politikere, med plads til perspektiv og dybde - og et kig fremad mod september, når Folketinget atter trækker i arbejdstøjet.

P1 byder igen i år på sommersamtaler med en række danske toppolitikere. Claus Hagen Petersen er draget ud i sommerlandet, hvor han har sat politikerne stævne til samtaler, der som udgangspunkt fokuserer på det politiske år, der nu er gået.

Udsendelserne giver plads til dybde og perspektiv i en afslappet ferieagtig atmosfære - og plads til at politikerne kan give deres bud på det kommende års problemstillinger og udfordringer.

Udsendelse 1 - lørdag 12. juli kl. 17.10: Villy Søvndal
Politisk Sommer besøger Villy Søvndal i Sdr. Bjert ved Kolding. SF's formand kan se tilbage på et år, hvor SF stormede frem ved folketingsvalget. En fremgang, der synes at have fortsat med uformindsket styrke i løbet af foråret, hvis vi skal tro meningsmålingerne. Villy Søvndal begrunder bl.a. sit sprogbrug i forbindelse med debatten om Hitz but-Tahrir, præciserer SF's holdning til forbeholdsafstemningerne og forklarer, hvorfor SF er regeringsmodent her i 50 året for partiets grundlæggelse.

Udsendelse 2 - lørdag 19. juli kl. 17.10: Pia Kjærsgaard
Pia Kjærsgaard giver sin version af årsagerne til Dansk Folkepartis politiske succes. Med kun 13 år på bagen har partiet overtaget Det Radikale Venstres rolle som partiet, der leverer de afgørende stemmer. Samtidig sætter partiet dagsordener med overordentlig stor gennemslagskraft, som det kom til udtryk i tørklædedebatten. Pia Kjærsgaard forklarer også, hvad hun forstår ved danskhed og præciserer partiets holdning til det fremtidige EU-samarbejde.

Udsendelse 3 - lørdag 26. juli kl. 17.10: Naser Khader
Naser Khader ser tilbage på et overordentligt turbulent år. For et års tid siden stod Ny Alliance til at få i omegnen af 20 mandater ved et kommende folketingsvalg. Ved valget i november blev det som bekendt ”kun” til 5, der siden blev reduceret til 3 og senest 2 efter Jørgen Poulsens exit. Hvad gik galt for Ny Alliance og kan Khader overhovedet se nogen fremtid for partiet? Det giver han sine svar på i Politisk Sommer.

Udsendelse 4 - lørdag 2. august kl. 17.10: Lars Løkke Rasmussen
Programmet er på besøg i ”maskinrummet” i supertankeren Danmark, nærmere betegnet i Finansministeriet. Lars Løkke Rasmussen har været hovedarkitekten bag en lang række af de reformer, der i de senere år har forandret det danske samfund i almindelighed og den offentlige sektor i særdeleshed. Han kommenterer bl.a. den voldsomme kritik, som lyder fra mange offentlige ansatte over den megen kontrol og bureaukrati, der angiveligt præger deres dagligdag og analyserer problemstillingerne set med den danske regerings øjne efter det irske nej til Lissabontraktaten og fortæller, hvad han har lært af forårets bilagsroderi.

Udsendelse 5 - lørdag 9. august kl. 17.10: Helle Thorning-Schmidt
Socialdemokraternes formand kikker tilbage på folketingsvalgkampen og reflekterer over, hvorfor det er så svært at slå Anders Fogh. Hun får også mulighed for at give sin kommentar til, at vælgerne synes at strømme til SF, mens socialdemokraterne stadig roder rundt omkring valgresultatet, der vel at mærke var historisk dårligt. Helle Thorning-Schmidt analyserer, bl.a. med sin baggrund som europaparlamentariker, hvorfor EU fylder så lidt i den hjemlige politiske debat og uddyber sit opsigtsvækkende forslag om at afskaffe folkeafstemninger om fremtidige traktatændringer.

Udsendelse 6 - lørdag 16. august kl. 17.10: Margrethe Vestager
Det Radikale Venstres politiske leder reflekterer over, hvorfor partiet blev halveret ved folketingsvalget i november. Et valg, der cementerede Dansk Folkeparti i rollen som tungen på vægtskålen i dansk politik, en position som Det Radikale Venstre havde monopol på i små 100 år. Hun uddyber endvidere sine udenrigspolitiske udtalelser efter terrorangrebet på den danske ambassade i Pakistan, udtalelser der udløste et politisk stormvejr og forklarer, hvorfor hun mener, at værdidebatten er i frit fald, og hvorfor vi bør stemme om det militære EU-forbehold hurtigst muligt.

Udsendelse 7 - lørdag 23. august kl. 17.10: Bendt Bendtsen
Bendt Bendtsen funderer over, hvorfor det er så svært for Det konservative Folkeparti at genvinde fordums styrke. Lytterne får også erhvervs- og økonomiministerens bud på udsigterne for landets og den enkelte danskers økonomi i lyset af finanskrisen og de stærkt stigende priser på olie og fødevarer. Bendt Bendtsen uddyber endvidere sine synspunkter omkring forfægtelsen af demokratiske værdier, som det kom til udtryk i debatten om en eventuel boykot af åbningsceremonien ved OL i Beijing.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -