Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Teknologisk udfordring til radioen
Søndag 1. februar 2004
 
Trådløse netværk og radioer med harddisk er nogle af de udfordringer radioen kommer til at arbejde med de næste ti år. Det var en af konklusionerne på Radio Days 04s debat om radioen anno 2014. Deltagerne var enige om, at radioen ikke er truet, men mange nye teknologier giver mulighed for at ændre radioens rolle.
Ved Radio Days 03 kiggede Kurt Hanson også i krystalkuglen for at se på hvordan radiomediet kan ventes at udvikle sig. Fremtidsvisionerne fik også i år frit spil, da der blev kigget i krystalkuglen til Radio Days 04. Generaldirektør i DR, Christian Nissen, Christian Peytz fra Peytz og Co. og Preben Mejer fra Innovation Lab gav deres syn på, hvor radioen står om 10 år under overskriften Radio anno 2014 ved Radio Days 04.

Christian Peytz og Preben Mejer fremførte nogle af deres bud på, hvordan teknologien og nye standarder kan ende med at bane vej for nye former for modtagelse af radio. Under buddet stod det hurtigt klart, at mobil-teknologien i fremtiden kan tænkes at blive den store dille ved nye lyttemetoder. Her tænkes på, at man bl.a. med de nye og mange trådløse internet-løsninger kan tænkes at sende radiosignaler til mobiltelefoner, bærbare computere (PDA’er – ikke laptops), ure og også rene bærbare radiomodtagere. Paneldebattørerne var alle enige om, at vi kan vente at se at teknologien smelter sammen så ét apparat kan mere end blot en ting.

De tre var enige om at harddisk-optagere i radioerne og trådløse netværk vil supplere nutidens broadcast-radio. Ingen af de tre var specielt bekymrede for radioens overlevelse. De tre paneldeltagere var enige om, at netradio og ’radio on demand’ først og fremmest bliver et supplement til den radio vi kender i dag.

"Ideen om, at alle har deres egen radiostation, tror jeg er voldsomt overdrevne”, sagde Christian Peytz. Debattørerne var generelt enige i dette udsagn om, at det ikke er sikkert, at hovedparten af lytterne selv ønsker at vælge sin musik eller sammensætte sin helt egen radiokanal, men derimod, at lytterne fortsat kunne tænke sig, at indholdet bliver valgt af radiostationen.

Christian Nissen påpegede, at selvom transmissionsformen i fremtiden kan tænke sig at flytte sig, vil forbrugeren sandsynligvis ikke skulle beskæftige sig med transmissionsformen, jf. at man i dag skal beslutte sig for om man eksempelvis vil lytte via FM, AM, DRM, DAB, internet osv. Christian Nissen sagde i debatten, at lytteren i fremtiden mere eller mindre bare skal kunne trykke på en knap – og så fremkommer den type radio man har lyst til at lytte til.

De kommercielle stationer står også over for en stor udfordring. Når lytteren får større mulighed for at vælge, vil de måske vælge reklamerne fra. Dette er pt. muligt i USA, hvor tv-stationer ikke er begejstrede for den såkaldte TiVo-boks, der kan filtrere reklame blokke fra ved bl.a. videoptagelser.

Preben Mejer mente, at det problem vil blive løst ved at ændre på måden at reklamere på:
”Jeg tror reklamerne vil glide ind overalt på en helt anden måde”, sagde han på Radio Days.

Se også Kurt Hansons provokerende profeti: 'Hvordan internetradio vil erstatte FM & AM'

http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=6273


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -