Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


S frygter for mediernes frihed
Tirsdag 22. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ytringsfriheden og mangfoldigheden i det danske mediebillede skal op i Folketinget efter ferien - Socialdemokratiet frygter iflg. Politiken for mediekoncentrationen. Det handler bl.a. om at DR skal fredes for politiske angreb, hvor socialdemokraterne er alarmerede over den udvikling, der finder sted i DR.
DR skal fredes fra politiske angreb - og det skal ske ved en klar melding fra pressens minister, Anders Fogh Rasmussen (V) i folketingssalen, mener Socialdemokratiet.

"Vi er først og fremmes alarmerede over den udvikling, der finder sted i Danmarks Radio, hvor de regeringsudpegede medlemmer i bestyrelsen opfører sig på en måde, der kan minde om Italiens Berlusconi. Ikke mindst angrebene på enkelte journalister er dybt bekymrende for den uafhængige journalistik i Danmark«, siger socialdemokratiets politiske ordfører, Frank Jensen, til Politiken.

Han vil gerne vide om Karsten Madsen og Søren Espersen agerer på regeringens vegne i DR's bestyrelse - for så er det "dybt bekymrende", mener Frank Jensen.

Jens Rohde, politisk ordfører for Venstre, siger til avisen, at ytringsfriheden er i fuldt flor. Han pointerer, at han allerede meget klart har taget afstand fra påstanden om, at DR generelt skulle bedrive venstreorienteret eller farvet journalistik.

Rohde afviser også, at VK-regeringen skulle have mere travlt med at styre medierne, end Socialdemokratiet gjorde, da det sad i regering.

Til efteråret vil Socialdemokratiet fremlægge et samlet medieudspil, og her vil der også blive sat fokus på den samlede mangfoldighed i det danske mediebillede.

Frank Jensen påpeger overfor Politiken, at salget af FM5 og FM6 betyder, at den australske mediebaron Rupert Murdoch nu kommer ind i Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -