Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3s Tjeklisten 2004 viser et rekordår for dansk musik
Onsdag 5. januar 2005
Af Karsten Jensen
 
Tjeklistens hårde smagsdommere - lytterne - har hørt dansk i 2004. Aldrig tidligere har så mange hjemlige artister sat sig på de øverste pladser på P3s lytterbestemte hitliste, der hver søndag spiller lytternes favoritter fra 12-14.
Saybia, Nephew, Swan Lee, Tue West og Drengene fra Angora. De udenlandske megastjerner fik ’baghjul’ på de musikalske bjergtinder i 2004. Det afslører opgørelsen over, hvordan de mest markante hits og artister klarede sig på P3s Tjeklisten i det forgangne år. Blandt Tjeklistens ti største hits er det således kun R.E.M.s Leaving New York, som ikke er af dansk oprindelse.

Siden 1994 har Tjeklistens faste vært Andrew Jensen holdt styr på de store musiknavne - danske som udenlandske - og efter Tjeklistens 11 år i æteren kan han konstatere, at toppen af listen aldrig tidligere har været så domineret af danske artister:

"Det interessante ved en hitliste som Tjeklisten er, at den som en logbog dokumenterer, hvilke numre vi har lyttet, sunget og danset til i årenes løb. 2004 vil utvivlsomt blive husket som et år, hvor den danske musik triumferede over de udenlandske stjerner", siger Andrew Jensen, der stadig, uge og efter uge, med spænding ser frem til at få afsløret, hvem der ligger i toppen af Tjeklisten.

Swan Lee blev dem, der leverede det største hit i 2004 med I Don't Mind. Herudover kunne bandet også glæde sig over at hjemtage titlerne som årets mest succesrige artist, gruppe og danske navn.

Tue West var ét af årets nye navne på Tjeklisten og fik en drømmestart. Hans to hits på listen klarede sig så godt, at han i overbevisende stil overhalede mere garvede herrer som Robbie Williams, Thomas Helmig og Tim Christensen i kapløbet om at blive årets mandlige artist.

Blandt de mere kuriøse navne i 2004 var Drengene fra Angora, hvis solide tv-succes også blev afspejlet på Tjeklisten. I ti uger toppede de listen med først en parodi på en cykelslagsang, De Skal Have Baghjul Nede I Touren, og senere med årets absolutte julehit, Jul I Angora. En af Angora-drengene, Simon Kvamm, havde i øvrigt også travlt som forsanger i et andet af årets markante danske bands, Nephew, som ligeledes fik sig et forrygende Tjekliste-år.

Fredag 14. januar kan Tjeklistens lyttere stille ind på DR2, hvor P3 Guld 2004 hædrer mange af de danske navne, som i årets løb har ligget i toppen af listen. Det bliver med P3-værten Peter Palshøj som konferencier og et line-up af fremtrædende danske kunstnere på scenen i Radiohusets Koncertsal. Den direkte tv-transmission fra P3 Guld 2004 begynder kl. 20 på DR2. Og i modsætning til hovedparten af kulørte award-shows er der strøm på forstærkerne og lyd på mikrofonerne, når bands som Nephew, Johnny Deluxe, Saybia, Karen og D-A-D får Radiohuset til at koge og brager igennem tv-skærmen i den direkte transmission på DR, forklarer DR.

Se listen over de 50 største hits på Tjeklisten i 2004 på:
http://www.dr.dk/p3/tjeklisten



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -