Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR lukker for jazz, rock og folketings- transmissioner på DAB
Tirsdag 19. december 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I løbet af 2007 lukkes DAB-kanalerne DR Jazz og DR Rock - og der bliver heller ikke længere plads til transmission af folketingsdebatter, da DR Politik også nedlægges. Til gengæld kommer der masser af hitbaseret blød popmusik på DR P4 Hit. Og på DR P4 Danmark kommer der masser af slagere, pop og rock'n'roll fra 50'erne. Ny gennemgående stemme på DR P4 Danmark bliver Jørgen de Mylius.
DR lukker 6 DAB-kanaler den 21. december og i løbet af 2007 lukkes yderligere 3 DAB-kanaler, altså nedlægges i alt 9 af DR's DAB-kanaler. Samtidigt lanceres fra den 22. december 4 nye DAB-kanaler, således at DR - når ændringerne er fuldt gennemførte - vil have 5 DAB kanaler færre end i dag.

Jazz- og rock-musikken forsvinder helt fra DR's DAB-tilbud i 2007, og transmissionerne fra Folketingets debatter (der blot optager 32 kbps på DR's multipleks) bliver der heller ikke længere plads til.

Det er alle partier i Folketinget (på nær Enhedslisten), der har besluttet, at DR fra 1. januar 2007 skal reducere antallet af DAB-kanaler, for at give plads til flere kommercielle radiokanaler på DAB.

Én af de kanaler DR skal lukke, er DR Soft. I stedet starter DR kanalen 'DR P4 Hit' og som vil spille blød pop-musik - med masser af hits - døgnet rundt. Programchef i DR Ole Mølgaard afviser overfor DAB Danmark, at der skulle være tale om en kopi af DR Soft - blot med værter. Han erkender dog, at kanalen vil tilbyde "en del af den musik man også kunne høre på DR Soft". Men "derudover sender kanalen nyheder på hele timer og de bedste programmer fra P4." Og så er der altså værtsbaseret morgenradio.

Den anden nye P4 kanal - P4-Danmark - betegnes som "en kraftig opjustering af DR Gyldne Genhør". Kanalen får ny gennemgående stemme, idet Jørgen de Mylius fremover præsenterer kanalen. Hidtil har det været Vagn Pilegaard (kendt fra Københavns Radio), der har præsenteret DR Gyldne Genhør.

- - -

Se også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=13277


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -