Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Steen Sødergreen angriber Telestyrelsen for chikane
Lørdag 24. marts 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Mojns leder, Steen Sødergreen, angriber nu Telestyrelsen for chikane i den aktuelle sag, hvor Telestyrelsen har meldt Mojn til politiet - og beskylder samtidigt Telestyrelsen for at have generet de lokale radiostationer i Danmark siden 1985 med destruktiv frekvensplanlægning, tekniske hindringer, administrativ chikane og misinformation af politikerne.
Sødergreen peger i et langt indlæg i nyhedsgruppen dk.medier.radio på flere forhold – bl.a. Telestyrelsens misinformation i 1995 af politikerne i forbindelse med lokalradioernes ønske om at hæve sendestyrken fra 30 til 160 Watt. Telestyrelsens Jarl Risums skrev dengang, at det ville koste 100.000 kr. pr. sender at hæve sendestyrken og at den højere sendestyrke ikke ville give nogen særlig forbedring af rækkevidden. Begge dele var forkerte.
De gamle FM-sendere fra Arcodan – de såkaldte "lokalradio sendere", som P&T/Teleinspektionen/Tele
Danmark/Arcodan havde fremstillet betegner Sødergreen som en ”fuglerede” og en sender ”der ALDRIG, ALDRIG vil kunne sælges internationalt pga. ringe teknik og høj pris” og tilføjer at ”måske var det også derfor, at Arcodan valgte at droppe produktion af dette misfoster af en sender”.
Radio Mojn valgte i stedet at indkøbe professionelle sendere fra udlandet – til en lang lavere pris – men med en markant bedre kvalitet.
Men senderne var ikke typegodkendte sagde Telestyrelsen, der samtidigt friholdt DR og TV 2s sendere for typegodkendelse. Sødergreen langer kraftigt ud efter myndighedernes forskelsbehandling af DR og TV 2 på den ene side og lokalradioerne på den anden side.
Telestyrelsen droppede i november 1997 kravet om typegodkendelse af sendere til lokal-tv brug – bl.a. fordi det vil være urimeligt dyrt og fordi produktionen af de hidtil eneste godkendte sendere var ophørt. Argumenter der også ville kunne bruges for at ophæve kravet om typegodkendelse for sendere til lokalradio – men det skete ikke.
Senest har Telestyrelsen iflg. Sødergreen dummet sig i sagen om udbuddet af det 4. landsdækkende sendenet (FM4). Først oplyser Telestyrelsen – igen ved Jarl Risum – at sendere til FM4 ikke skal godkendes, men han glemmer at
EU har indført direktivet 99/05/EF, som Danmark også har tiltrådt.
Først i februar 2001 må Risum trække i land og sende et brev til Kulturministeriet, hvoraf det fremgår at senderne til FM4 skal overholde EU direktives bestemmelser
Sødergreen lægger heller ikke fingrene imellem i forbindelse med den nye frekvensplan for FM5. Han siger direkte at Telestyrelsen ikke fatter en brik omkring frekvensplanlægning.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -