Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR fejrer KODA jubilæum
Onsdag 26. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens stort set alle danske lokale radiostationer har valgt at ignorere markeringen af KODAs 75 års jubilæum den 30. november, så følger DRs P3 og P4 KODAs opfordring til udelukkende at spille dansk musik den 30. november.
Mens forbitrelsen er stor hos de lokale radiostationer mod KODA pga. de meget høje vederlag, der skal betales for musikanvendelsen – så er holdningen hos DR helt anderledes. Her vil man gerne være med til at fejre KODA og markerer på KODAs opfordring dagen med udelukkende at spille dansk musik på både P3 og P4, ligesom det meste af musikken på P2 Musik & Kultur vil være dansk eller dansk indspillet.

"DR har en vigtig opgave i at gøre noget for dansk musik.”, siger Eik Frederiksen, musikredaktør i DR Radios Chefredaktion. DR har selv valgt som mål at spille 30 % dansk på P3, 50 % på P4 og 15 % på P2. Eik Frederiksen mener, at det er vigtigt at hjælpe det danske musikmiljø, og han håber at andre radioer vil støtte op. ”Ikke nødvendigvis fordi det er KODA´s 75 års dag, men fordi den danske musikscene har brug for opbakning" siger han.

DR har for nyligt indgået en ny 8 årig aftalt med KODA, og DR betaler godt 60 mio. kr. om året. Det skal dog ses i forhold til DRs samlede omsætning på næsten 2.9 mia. kr. – der fordeles med ca. 63 % til tv og 27 % til radio. Det betyder altså at DR kun betaler 2 % af den samlede omsætning eller godt 5.5 % af sin omsætningen på radio i vederlag til KODA. Det er et overordentligt lavt tal til i forhold til de lokale radiostationer, der ofte må betale en overordentlig stor andel af deres omsætning til KODA.

Radionyt.com kunne i går fortælle, at det - ved en rundspørge til lokale radiostationer over hele landet - kun var lykkedes at finde én radiostation, der ville følge KODAs opfordring om at markere KODAs fødselsdag den 30. november ved kun at spille dansk musik denne dag. Det var Rødovre Kanalen. I mellemtiden har endnu en station meldt sig under fanerne. Det er den socialdemokratiske fagforeningsradio i Randers, Radio Randers, der bebuder at de spiller dansk musik hele dagen den 30. november. Radio Randers betragter KODAs virksomhed som rimelig og fornuftig. ”Det er klart at vi altid gerne vil købe så billigt som muligt, på den anden side sælger vi gerne så dyrt som muligt. Vi har således ikke problemer med at ønske KODA til lykke med 75 års jubilæet”, siger stationsleder for Radio Randers, Peter Wolff, til radionyt.com

En anden FAEM station, Radio Herkules, vil dog ikke støtte SpilDanskDagen. Her sendes som normalt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -