Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forkert at forkorte Radioavisen
Onsdag 17. september 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) kritiserer DRs beslutning om at forkorte DRs Morgenradioavis fra ti til syv minutter. Han mener iflg. Ritzau, at beslutningen strider imod det public service-grundlag, som DR hviler på. Redaktør Ole Damgaard fra DR Radios chefredaktion forsvarer beslutningen og fremhæver at DRs research viser at lytterne vil være lige så tilfredse med syv - som med ti minutters morgenyheder. Damgaard peger desuden på, at der ikke er en eneste sammenlignelig radiokanal i den vestlige verden, der sender så lange nyhedsudsendelser i "morning-rush-hour" fladen.
"De lange radioaviser om morgenen er nogle af Danmarks Radios vigtigste nyhedsudsendelser. De er værdsat af hele den danske befolkning og har lyttertal på mere end en million. Det er beklageligt, at Danmarks Radio har valgt at forkorte dem, da det uvægerligt vil føre til, at de falder i kvalitet", siger kulturministeren til Ritzaus Bureau, og understreger, at netop i den kommende konkurrence med Sky og Talpa er det vigtigt at DR holder fanen højt, og sikrer sikrer saglige og grundige nyhedsudsendelser til den danske befolkning.

Redaktør for P4 og medlem af DR Radios chefredaktion Ole Damgaard oplyser på dk.medier.radio, at der ikke er tale om en panikreaktion i forbindelse med den nye konkurrence. Chefredaktionen har i de seneste to år været opmærksom på, at i et tiltalende morgenflow, hvor der skal være både regionale, nationale og internationale nyheder - kombineret med musik og service - og diverse former for small talk om dagen i dag, er en ti minutter lang Radioavis en showbreaker.

Ole Damgaard henviser til, at der ikke findes nogen sammenlignelige vestlige
radioakanaler, der har radionyheder i "morning-rush-hour" af en sådan længde. "Når vi taler med kolleger i andre lande er der stor undren over at vi ikke går ned til 2 minutter, for det må da være et aboslut maksimum i et 'morning-show'. Og vores focusundersøgelser har vist at panelerne er præcist ligeså tilfredse med 7 minutter som med 10 minutter", skriver Ole Damgaard.

Han konkluderer, at for ganske almindelige danskere er det ikke et spørgsmål om kvantitet men kvalitet. Damgaards egne erfaringer er, at det faktisk er sundt for enhver formidler at tvinges ind i begrænsninger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -