Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hvad er der blevet af radiomediet??
Onsdag 5. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har afleveret sit høringssvar til den ministerielle rapport "Konvergens i net-værkssamfundet", og ligesom Dansk Journalistforbund kritiserer DR at radio-mediet ikke behandles i rapporten. Det er som om rapporten mere tillægger de teknologiske aspekter af udviklingen vægt, skriver DR.
Rapporten fra Kulturministeriet og IT & Forskningsministeriet taler i sin indledning om at ’dagblade og tv-stationer er blevet aktører på Internettet’. DR gør opmærksom på, at det også gælder radioen!

Og det er en generel kritik DR rejser mod rapporten: Fraværet af radiomediet og manglen på diskussion og overvejelser af dets muligheder i et konvergeret mediebillede. DR mener, at radio – sammen med tv og aviser - i mange år fremover vil være de klassiske medier, der bliver brugt mest af befolkningen.

Rapporten kritiseres videre fra DR for at være mere markeds- og teknologi-orienteret end kulturorienteret i sin grundtone.

Rapporten ofrer efter DRs mening heller ikke i tilstrækkelig grad opmærksomhed mod de kulturpolitiske aspekter af multimediesamfundet og den helt afgørende betydning, som tilvejebringelse af nyt (program)indhold vil få for udbredelse og anvendelse af al den nye teknologi.

Rapporten understreger, at der i den fremtidige medieudvikling stadig vil være brug for stærke public service institutioner for at sikre, at der også i en internationalt domineret multimedieudvikling vil eksisterer en sammenhængende, national og uafhængig programproduktion. DR er naturligvis enig i dette synspunkt og er derfor stærkt afvisende over for de tanker om en "privatisering" af public service, som er fremkommet i konvergensredegørelsens kølvand - i form af forslag om at etablere en statslig "public service fond" som et alternativ til DR og TV2.

DR er tvivlende over for, om der er reelt behov for en ændring i "tilsynet" med medieområdet i forhold til i dag. Der lægges i kapitel 6 nærmest op til, at Telestyrelsen, der er myndighed på teleområdet, kunne være tilsynsmyndighed for et langt bredere område omfattende radio og tv, herunder også DR. Rapporten argumenterer ikke klart for, hvorfor netop Telestyrelsen skal være den myndighed, der overser at alt går til, som det skal på medieområdet. Der kunne tænkes andre myndigheder, mener DR. Konkurrencestyrelsen er ét bud.

Hele DRs høringssvar til rapporten om "Konvergens i netværkssamfundet" kan læses her:
http://www.dr.dk/omdr/baggrund/artikler/konverg.htm.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -