Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Igen politisk røre om P1s journalistik
Torsdag 19. august 2004
Af Thomas Nielsen
 
Nu pustes der igen ild i gløderne om P1s programindhold og de journalistiske vinkler, som anvendes i bl.a. Orientering. Senest har en anmeldelse i Jyllands-Posten sat gang i debatten.
Er DRs P1 "en selvbevidst familie", hvor den store brogede verden uden for de lydisolerede studier er blidt retoucheret og ses gennem et filter af en bestemt politisk farve?

Sådan beskrev Jyllands-Postens Niels Lillelund P1 i en anmeldelse i sidste uge efter lanceringen af kanalens nye sendeflade om eftermiddagen med "Orientering" som flagskibet.

Blandt politikere og samfundsdebattører er der imidlertid ikke enighed om etiketterne, når P1 skal rubriceres. Nogle mener, at P1 savner alsidighed, andre at kanalen er et åndehul for dem, der ikke ønsker ensretning. Kritikerne finder en gennemgående tendens i P1s magasinprogrammer, som afslører en holdning til venstre for midten.

Integrationsminister Bertel Haarder (V) hører til én af kritikerne. Det halter efter hans mening med alsidigheden i den journalistiske vinkling:

"DRs medarbejdere har selvfølgelig lov at have en anden politisk mening end jeg. Men når man kan konstatere, at et flertal af journalisterne har holdninger til venstre for midten, skal de være ekstra omhyggelige med at være alsidige og professionelle. Viljen til at lade problemerne tale i stedet for at lade egne meninger dominere skal kendetegne en moderne public service-radio", siger Bertel Haarder til Jyllands-Posten.

Folketingsmedlem Ole Sohn (SF) er uenig med Bertel Haarder:

"P1 er et åndehul for lyttere, der ikke ønsker ensretning. På andre kanaler er det stort set det samme hele tiden, musik og musik og små korte nyheder. På P1 får jeg den mere dybdegående journalistik, som giver tid til at prøve egne holdninger af. Når jeg lytter til P1, hører jeg ofte noget, som jeg ikke vidste i forvejen, noget interessant som gør, at jeg bliver hængende", siger Ole Sohn.

DRs radiodirektør Leif Lønsmann tager kritikken af P1s påståede ensretning alvorligt og har derfor sat netop alsidigheden på dagsordenen i den interne efterkritik af kanalerne. Men, tilføjer han, alsidigheden skal ikke forvaltes med stopur og lineal:

"For mig er alsidighed ikke så meget et spørgsmål om højre-venstre eller for-imod. Det skal ikke være sådan, at ethvert synspunkt straks skal ophæves af det modsatte, eller at bestemte meninger ikke må forekomme, fordi de tidligere har været i overtal", siger Leif Lønsmann.

Han tilføjer, at P1 de seneste år indført en række nye programmer, der har til opgave at indhente de oversete eller "uhørte" synspunkter. Det drejer sig bl.a. om den ny morgenflade fra kl. seks til ni, 12-radioavisen, der er blevet udvidet med en anden sektion, der henter inspiration fra avisernes debatsider, et debatprogram om formiddagen og Orientering, hvor der ifølge Lønsmann er kommet flere stemmer, synspunkter og temaer til, hvis man sammenligner det med for fem år siden.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -