Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ellen Trane Nørby trækker i land
Tirsdag 22. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det fremgår af Venstre medieudspil, at partiet foreslår at "P3 pr. 1. januar 2011 overgår til udelukkende at sende på DAB." Nu trækker Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, lidt i land og siger at det kan godt "være senere." Hun fastholder dog, at DRs radiokanaler gradvist skal flytte FM-kanalerne væk fra FM, så de kun sender på DAB.
Ellen Trane Nørby har her til eftermiddag blandet sig i debatten på P3s hjemmeside, og i et langt indlæg understreger hun, at Venstres forslag handler om at sikre en udvikling af digitalradio i Danmark.

Hun peger på, at det er mindre end 1½ måned siden, at DR foreslog, at FM båndet senest nedlægges med udgangen af 2014 og at P1, P2, P3 og P4 derfor samme dag overgår til udelukkenden at blive sendt på DAB.

"I Venstre mener vi ikke, at udgangen af 2014 er realistisk for FM sluk. Vi har i dag en situation, hvor størstedelen af radiolytningen foregår på FM og hver af os har omkring 5 FM radioer mod kun halvanden million DAB-radioer. Derfor er det vigtigt, at der kommer en reel debat om fremtidens digitale radio og hvordan vi kommer sikkert fra FM til DAB. Den diskussion har vi ærligt lagt op til i modsætning til andre, der blot siger, at der skal slukkes om få år men ikke anviser hvordan.

Vi lægger derfor op til en reel debat om indhold og muligheder frem mod 2018 som vi anser som en realistisk slukke dato, hvis en række forudsætninger om dækning og udbredelse er opnået. Vi taler altså om en ni årig horisont med en række mellemstationer." Det skriver Ellen Trane Nørby.

"I modsætning til DR, der ønsker at flytte alle kanaler samtidigt har vi foreslået, at man gradvist flytter kanalerne. Hvornår den første omflytning skal ske kan være i 2011, men det kan også være senere," skriver Venstres medieordfører videre.

Hun siger også, at udfordringen omkring bilradioer skal løses, men ikke noget om, hvordan det skal ske.

Andre kritikpunkter - så som økonomien i at over 20 mio. FM-radioer bliver ubrugelige, at DAB ikke eksisteren på en række platforme (fx mobiltelefoner) og den dårlige lyd på DAB - forholder Ellen Trane Nørby sig ikke til.

Ellen Trane Nørbys mål er at sikre, at danske lyttere får fuld glæde af de 18 landsdækkende sendemuligheder, der findes på DAB. "På DAB vil DR få 9 landsdækkende kanaler og der vil desuden være 9 landsdækkende kanaler til andre aktører. Det vil give langt større mangfoldighed på radioområdet og mere indhold til lytterne."

Ellen Trane Nørby slutter sit indlæg med at pege fingre af DR: "Så nej, det har handler ikke om - som DR har tordnet hele dagen - at ødelægge DR og P3."

Denne udlægning af DRs dækning af sagen er der dog ingen hverken P1- eller P3-lyttere der kan genkende.

Venstres oplæg kan læses i sin helhed på:
http://www.venstre.dk/fileadmin/venstre.dk/main/files/oplaeg/Radiosiderne_medieoplaeg.pdf



Annonce:
Banklån hos Ekspres Bank. Beregn og ansøg om lån online. Du får svar inden for 15 minutter i vores åbningstid.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -