Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR får den 4. FM kanal
Mandag 26. marts 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og tv-nævnet har i dag besluttet at DR tildeles den 4. landsdækkende FM kanal (FM4). Nævnet siger at DR med sin ansøgning ”klart har givet det bud på kanalens programflade, der bedst er i overensstemmelse med kravene”.
Beslutningen om FM4 kom overraskende tidligt, idet Radio- og tv-nævnet havde frist indtil 1. juli til at træffe sin afgørelse.

Dermed kommer DR til at råde over alle 4 landsdækkende FM kanaler. DR råder derudover over de to landsdækkende AM kanaler i Danmark, og DR er også – indtil videre – eneste aktør på den kommende digitale landsdækkende DAB radio.
Private aktører har kun mulighed for at drive landsdækkende radio via kabel- eller satellit. Det kommende 5. FM net, der vil dække knap 80 % af befolkningen, vil dog også komme på private hænder.
"Jeg har i dag meddelt DR, at de har vundet udbudsrunden, og anmodet DR om at påbegynde udsendelserne på den nye kanal, så snart det er teknisk muligt og senest indenfor seks måneder”, siger Mogens Koktvedgaard, formand
for Radio- og tv-nævnet.
"Jeg er bare så glad", siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann. "Alle medarbejdere i DR har bidraget til at vi kunne lave det bedste bud til lytterne. Jeg er stolt over, det er lykkedes.", siger Leif Lønsmann, og understreger, at det først og fremmest er lytterne, der har vundet udbudsrunden. "Med fire kanaler fra DR vil der altid være fire forskellige radiotilbud: Samfunds- og oplysningsstof på P1; Kultur og klassisk musik på P2, Landsdækkende Public Service på P3 og regionalradio på P4. Samtidig vil der med P5, der udbydes senere, komme et landsdækkende alternativ til DR.
Så alt i alt kan radiolytterne se frem til mere valgfrihed", siger Leif Lønsmann.
Ifølge Nævnet var flere af de andre ansøgninger "særdeles interessante" og Nævnet opfordrer derfor alle kandidater til at byde på den kommende FM5, der kommer til udbud senere på året eller i begyndelsen af 2002.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -