Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR Licens sætter fokus på kollegier
Onsdag 3. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Antallet af sortseere på landets kollegier ligger langt over gennemsnittet for resten af Danmark. Det er én af forklaringerne på, at DR Licens for øjeblikket gennemfører en kampagne blandt de kollegianere, der ikke betaler licens.
Kampagnen foregår i flere runder, og i første omgang har DR Licens sendt et brev ud til cirka 13.000 kollegianere. De har fået tre uger til at melde sig, hvis de skulle have radio eller fjernsyn alligevel, og vel at mærke uden at det så får konsekvenser tilbage i tiden.

Brevene har på nuværende tidspunkt fået cirka 1.500 kollegianere til at tilmelde sig, og resten har udsigt til, at licensinspektørerne tager en besøgsrunde på landets kollegier.
De første har allerede haft besøg, men licensinspektørerne er ikke blevet lige vel modtaget alle vegne, forklarer kampagneleder Charlotte Broman fra DR Licens:

"I ét tilfælde er en licensinspektør blevet mødt af kollegianere, der er gået bag ham og har slået på gryder, grydelåg med grydeskeer. I andre tilfælde har inspektørerne oplevet, at der er hængt breve op på kollegiet, hvor kollegianerne opfordres til ikke at åbne dørene for DR Licens eller opfordres til kollektivt snyd," siger hun.

Charlotte Broman tager afstand fra disse metoder: "DR Licens er sat i verden for at opkræve dén licens, som politikerne har bestemt, og reelt yder vi en service ved at sørge for, at folk får tilmeldt sig korrekt. Flere har spurgt, om vi overhovedet har lov til at gå ind på kollegierne, men hér er reglerne klare: licensinspektører har fuld tilladelse til at være på fællesarealerne og banke på kollegianernes døre," fastslår Charlotte Broman.
Reglerne for betaling af licens på kollegier er sådan, at alle med et tv eller en radio på selve kollegieværelset skal betale licens, uanset om de ejer, lejer eller låner apparatet.

Licensinspektørerne fortsætter deres kollegiebesøg i den kommende tid, og DR Licens sender andet hold breve ud til kollegianere i 2004.

Hos DR Licens lyder vurderingen, at omkring 50 procent af alle sortseere i Danmark er mellem 20 og 30 år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -