Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: DAB vil forøge radiotilbudene i yderkantsområderne
Tirsdag 16. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er stor forskel på, hvor mange radiotilbud lytterne i et lands yderområder har til rådighed. Det viser en gennemgang af Norges 430 kommuner. Mens man i de centralt beliggende kommuner har op mod 15 radiokanaler at vælge imellem, så har man i over 100 kommuner kun 3-5 radiokanaler. En udbredelse af DAB vil dog helt kunne ændre dén situation.
"Vores gennemgang viser voldsomme forskelle i nordmændenes radiotilbud," oplyser chef for organisationen Digitalradio Norge, Jarle Ruud iflg. Dabradio.dk.

Men med en slukkedato for FM og en samtidig udbygning af DAB-nettet vil det betyde, at alle i Norge vil kunne få et mangfoldigt radiotilbud.

I dag dækker digitalradionettet 8 ud af 10 norske husstande samt store dele af vejnettet. Men for at sikre samme radiotilbud til alle nordmænd, er det nødvendigt med en slukkedato for FM, således at aktørerne kan fortsætte udbygningen af det digitale sendenet, lyder det fra Digitalradio Norges Jarle Ruud.

Det kan meget vel ske, at Ruuds ønsker bliver opfyldt. Et lovforslag med en plan for overgangen fra analog til digital radio - og samtidigt fastsættelse af en slukkedato for FM - ventes forelagt Stortinget i løbet af 2010.

Radioen er nemlig den sidste store kommunikationsplatform, der ikke er digitaliseret i Norge.

Mens de store norske radioselskaber, NRK, SBS Radio A/S og MTG Radio A/S, har lavet et fælles selskab - Digitalradio Norge A/S, der har til formål at drive udviklingen af digitalradio i Norge, så er der udbredt skepsis hos de lokale radiostationer i Norge.

Men Jarle Ruud understreger, at digital lokalradio også vil bidrage til, at man får et mangfoldigt radiotilbud i hele Norge. "Der er bl.a. planlagt opbygning af et selvstændigt digitalt sendenet til lokaleradio. Det er vigtigt, at lokalradioerne ikke bliver hængende tilbage på en analog platform uden mulighed for at udvikle tilbud i takt med den digitale udvikling," siger Jarle Ruud.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -