Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Holger mister tilladelse i 3 måneder
Onsdag 17. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og tv-nævnet har på sit møde i går den 16. august besluttet at inddrage Radio Holgers program- tilladelse i 3 måneder med virkning fra i dag. Beslutningen kom ikke helt uventet for Radio Holger. Formand for Radioforeningen Radio Holger, Kaj Vilhelmsen (billedet), beklager lukningen, som iflg. ham skyldes hysteriske og manipulerende danske medier, visse venstreorienterede politikere og et Radio- og Tv-Nævn, som består af samvittighedsløse personer, der er parate til at gøre det beskidte arbejde for politikerne.
Kaj Vilhelmsen fortsætter: ”Man skal imidlertid ikke fra politikernes, mediernes og Radio- og Tv-nævnets side gøre sig nogen forestillinger om, at man kan stoppe agitationen for en hjemsendelse af de fremmede bare ved at lukke Radio Holger. For lukker man det ene medie, så opretter vi et andet, hvorfra budskabet om et dansk Danmark kan spredes, og det vil vi naturligvis blive ved med”.

Vilhelmsen har allerede bebudet, at man er klar med en ny hjemmeside fra 1. september og understreger i øvrigt at Radio Holger vender tilbage i æteren den 16. november.

Når Radio- og Tv-nævnet har truffet beslutning om at lukke den kontroversielle radiostation i tre måneder er det fordi nævnet finder, at Radio Holger i sin udsendelse den 21. juli har overtrådt de mediepolitiske principper, der er vedtaget af det københavnske lokalradionævn. Heri hedder det, at en radio ikke må sende programmer, der tilskynder til had pga. race, køn, nationalitet, handicaps eller seksualitet."

Som eksempler fra udsendelsen peger nævnet i sin afgørelse bl.a. på flg. udtalelser i programmet den 21. juli:

”Der er kun to mulige måder at reagere på, hvis man skal forhindre denne bombeterror: Enten at fordrive alle fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, så de ikke kan komme til at lægge bomber, eller at udrydde de fanatiske muhamedanere, dvs. at slå en betydelig del af de muhamedanske indvandrere ihjel. Det er naturligvis at foretrække, at fordrive alle de fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, for det er den humane løsning. Det er altså repatriering vi må vælge. Men hvis vi intet gør, så fortsætter den muhamedanske terror.”…

Radio- og tv-nævnets formand, Christian Scherfig, siger, at nævnet i sin afgørelse har lagt vægt på, at der er tale om en overtrædelse af meget alvorlig karakter – og at en fremtidig overtrædelse af reglerne vil kunne medføre en endelig inddragelse af Radio Holgers programtilladelse.

Kaj Vilhelmsen har overfor nævnet gjort gældende, at den legale forvaltningsmæssig måde, at behandle sagen med Radio Holger på, ville være ved Lokalradionævnet for Københavns Kommune – og således ikke ved Radio- og Tv-nævnet.

Radio- og Tv-Nævnet henholder sig i sin afgørelse til §46 i radio- og fjernsynsloven, hvorefter Radio- og Tv-Nævnet på eget initiativ kan tage en sag op til behandling og i særlige tilfælde selv træffe afgørelser i en sådan sag. Nævnet har fundet, at Radio Holger var et særligt tilfælde – bl.a. fordi det lokale nævn først agtede at tage sagen op til oktober og pga. den store offentlige interesse.

Radio Holger anerkender heller ikke Radio- og tv-nævnets ret til at bedømme, om udtalelserne den 21. juni i Radio Holger skulle være racistiske eller ej. En bedømmelse af noget sådant forudsætter en retslig behandling – og Vilhelmsen mener, at Radio- og tv-nævnet er et offentligt nævn og ingen domstol.

Samtidigt påpeger Kaj Vilhelmsen, at det københavnske lokalradionævns mediepolitiske principper må anses for værende helt uden betydning i sagen, da disse principper begrænser ytringsfriheden for Københavns lokalradioer, og at de dermed er grundlovsstridige.

Disse to elementer forholder Radio- og Tv-Nævnet sig ikke til i sin afgørelsen, men konstaterer
at ”hele udsendelsen har et sådant præg [tilskynder til had på grund af race, religion eller nationalitet /red.], og at der fremsættes så grove og diskriminerende beskyldninger mod religionen Islam og dens tilhængere, at de mediepolitiske principper overtrædes adskillige gange”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -