Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Carsten Warming ny formand for KOMM
Mandag 25. april 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På KOMMs generalforsamling i Nyborg trak Bent Helvang sig tilbage som formand og som bestyrelsesmedlem. Ny formand blev Carsten Warming, 56, (billedet) fra Radio MEGA i Hillerød, og nyvalgt til bestyrelsen blev Torben Grøn fra Radio Silkeborg. Avisradioerne forsøgte uden held at få valgt tre medlemmer til den nye bestyrelse for KOMM.
Forud for KOMMs generalforsamling den 21. april havde foreningens formand, Bent Helvang meddelt at han, af arbejdsmæssige årsager, ønskede helt at trække sig ud af bestyrelsen, og dermed også som formand.

Udover Bent Helvang var Carsten Warming (Radio MEGA) og Inge Bak (The Voice Århus) på valg.

Generalforsamlingen gav et klart genvalg til både Carsten Warming og Inge Bak - samt til et nyt ansigt i bestyrelsen Torben Grøn, Radio Silkeborg - der kom ind med tredjeflest stemmer.

Nøjagtig en måned forud for generalforsamlingen havde SBS Radio meldt ti nye stationer ind som medlem af KOMM, og dermed havde SBS et solidt flertal på generalforsamlingen. Det betød, at det ikke lykkedes for avisradioerne at komme i bestyrelsen. Avisradioerne opstillede Steffen Stenbæk fra SLR (Sjællandske Medier), Lars Jespersen fra ANR (Nordjyske) og Lars Christiansen fra Bergske Radioer (De Bergske) til de tre bestyrelsesposter, der var på valg, men ingen opståede stemmer nok til at komme i bestyrelsen.

Ole Søndergaard fra Radio ABC og Hanne Preisler fra Danmarks Erhvervsradio var ikke på valg og fortsætter derfor i bestyrelsen.

Dermed kommer tre af de fem bestyrelsesmedlemmer i KOMM fra stationer, der ejes af eller samarbejder med SBS - nemlig The Voice Århus, Danmarks Erhvervsradio og Radio Silkeborg.

Efter valget af ny bestyrelse blev Carsten Warming konstitueret som ny formand.

Carsten Warming har siddet i KOMMs bestyrelse siden 1991 og har stor erfaring indenfor kommerciel radio i Danmark. De sidste par år har Warming arbejdet for KOMMs interesser i forbindelse med Gallup Radioanalyse, og været KOMMs repræsentant i AER (Organisationen af kommercielle radiostationer i Europa) med hovedsæde i Bruxelles.

Den nye KOMM formand er ikke i tvivl om at radiomediet går en meget spændende tid i møde. Men han mener dog, at DR stadig har lidt for stor en andel af lytningen i forhold til de kommercielle stationer. Begge parter vil have stor gavn af mere "fight" i æteren, mener han.

"Der er siden DRs monopol på at sende radio blev brudt i 1983 - sket en stor udvikling med kommerciel radio i Danmark, men desværre ikke nok til, at man kan sige, at produktet kommerciel radio - og salget af reklamer - har opfyldt forventningerne fuldt ud", siger Carsten Warming til radionyt.com.

"Og jeg syntes ikke det er radiostationernes skyld alene! Der har været mange toppede brosten at køre på under den skrøbelige kærre som kommerciel radio endnu må siges at kunne sammenlignes med overfor medieverdenen. Til gengæld tror jeg, at det er ved at vende. Efter min opfattelse undervurderer reklamekøberne endnu radio som et stærkt og utroligt effektivt annoncemedie. Det er faktisk synd! " slutter den nye formand for KOMM.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -