Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


PLC trussel mod AM radio.
Mandag 19. februar 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Elselskabet NESA og flere elselskaber i Tyskland har planer om at udbyde Internet via de almindelige strømførende netledninger. Men det får alvorlige konsekvenser for langbølge, mellembølge og kortbølgebåndene, der vil blive påført voldsom forstyrrelser.
Idéen bag Power Line Communications (PLC) er at sende signaler ud i netledningerne i frekvensområdet 9 kHz til 30 MHz med en styrke helt op mod næsten 3 V/m i umiddelbar nærhed af netledningerne. Det er grænsen for, hvad der maximalt tillades af sundhedsmæssige grunde. De 3 V/m svarer til den feltstyrke der er i umiddelbar nærhed af en kraftig AM sender, mens de signaler der opfanges af den enkelte radiomodtager kun er en brøkdel heraf.
PLC ventes at ville betyde så meget støj i hele AM spektret, at det på den netop afholdte frekvenskoordineringskonference i Geneve, HFCC, blev fastslået af PLC vil være en dødelig trussel over for AM radiofoni. Kilder fra konferencen betegnet PLC som det rene vanvid, og slår fast at ikke alene vil det ødelægge AM radiofoni, det vil også være sundhedsmæssigt hasard og endeligt vil det kun kunne give en middelmådig Internetopkobling.
De tyske myndigheder har modtaget en massiv stribe protester fra bl.a. internationale radiofonier, der sender udsendelser på kortbølge rettet mod Tyskland og fra forskellige internationale organisationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -