Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


RadioNyhedernes VM-stof verden over
Lørdag 8. juni 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De danske lokalradioers gode forhold til danske VM-spillere kommer fodboldfans verden over til gode. RadioNyhedernes udsendte er "stinger" eller "meddeler" for det verdensomspændende nyhedsbureau Associated Press (AP), og samarbejdet har allerede kastet flere unikke reportager af sig. [FOTO: Mikkel B. Ottesen i aktion under VM i fodbold i Korea]
"Det er fantastisk vigtigt at have en reporter med grundigt kendskab til de danske spillere på plads i lejren, for ellers kan vi ikke komme nær så tæt på", siger AP´s Jan Sliva, der fra Yokohama styrer de artikler AP sender ud til deres kunder.

AP har blandt andet trykt en artikel om vm-slutrundens ældste spiller, den danske anfører Jan Heitze, en reportage fra den euforiske danske lejr efter sejren over Uruguay og et mini-portræt af måltyven Jon Dahl Tomasson. Derudover bringer AP hver dag citater fra den danske lejr - alt sammen leveret af RadioNyhederne.

"Det er en stor faglig udfordring at skulle oversætte danske citater og artikler til engelsk, men det er det hele værd når jeg ved, at artiklerne bliver trykt i ufatteligt mange lande - lige fra Burundi til Rusland", siger Mikkel B. Ottesen, der er RadioNyhedernes mand i VM-lejren.

Hver dag leverer han en håndfuld friske interviews og rapporter til de danske lokale radiostationer, der dermed er med helt fremme i VM-dækningen.

"Tidsforskellen gør, at radio er klart det førende medie ved VM. Når vi sender historier hjem fra den danske lejr, kan vi bringe dem samme dag, mens tv må vente til om aftenen - og aviserne trykker først de samme historier morgenen efter", slutter Mikkel B. Ottesen fra Sydkorea.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -