Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: Langsigtet DAB-udbygning
Tirsdag 24. februar 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Digital Radio Komite i Sverige har efter 18 måneders overvejelser udarbejdet en rapport, der foreslår den svenske regering en gradvis udbygning af DAB-nettet. Rapporten anbefaler en trinvis etablering af digitalradio i et landsdækkende og 19 regionale DAB-ensembler, der sikrer plads til både Sveriges Radio og de kommercielle radiostationer.
Anbefalingen er meget bredt politisk funderet og betegnes af generaldirektøren for Sveriges Radio (SR) Peter Örn som ”særdeles konstruktiv”, da den tegner en fælles digital fremtid for både SR og de kommercielle radiostationer, oplyser Nordini i en pressemeddelelse.

Det forventes at den svenske regering vil udarbejde og vedtage de nødvendige lovændringer senere på året således, at både SR og private radiostationer kan indlede digital transmission årsskiftet 2004/2005.

Ifølge komite-rapporten bør det være radiostationerne, der selv beslutter udbygningstakten. SR kan allerede i dag tilbyde 35 pct. af befolkningen adgang til stationens DAB-programmer koncentreret omkring Stockholm, Malmö og Göteborg samt Luleå i nord.

Ifølge forslaget tilbydes SR hele kapaciteten i den nationale multipleks, hvorimod de kommercielle radioer - der indtil videre ikke har haft mulighed for digitale sendinger - skal have to tredjedele af kapaciteten i de kommende 19 regionale DAB-ensembler, der giver mulighed for både lokal og national transmission.

Digitalradiokommitteen ønsker, at det er radibranschens parter, der selv tager et fælles ansvar for introduktion af digital radio i Sverige, og hvis denne markedsføring skulle lede til en hurtigt stigende interesse blandt forbrugerne, bør det være op til branchen selv at beslutte en eventuel hurtigere udbygning af landsdækkende sendenet.

Regeringens kommende lovgivning omkring den digitale radioudvikling vil under alle omstændigheder kun være en midlertidig løsning: Den 1.februar 2008 nedlægges de analoge tv net, og først samme år skal der gennemføres en analyse af fremtiden for digital radio.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -