Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2's aftale med SBS går måske i vasken
Torsdag 5. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Planen om SBS Radio skulle overtage TV 2 Radio pr. 1. juli er iflg. forlydender udsat en måned, og det er muligt at aftalen - der betegnes som "skrøbelig - helt falder helt til jorden. Angiveligt er der langt mellem partnerne.
I de senere uger har der været forhandlinger mellem TV 2 og SBS Radio, men der har været visse kvaler, skriver Mediawatch. Bl.a. har man ikke kunnet blive enige om en aftale om levering af nyheder og et nyhedsmagasin fra TV 2 til den nye SBS-radio, således at SBS kan leve op til koncessionsbetingelserne. Et andet besværligt punkt er sandsynligvis, hvor stor en ejendel TV 2 skal have af den nye radiostation.

Mediawatch vurderer, at SBS står i en position, hvor man vil kunne presse TV 2, embedsmænd og endda ministeren til at kunne opnå de mest fordelagtige arbejdsbetingelser. Hverken TV 2's direktør eller kulturministeren har lyst til, at det ender med "mere støj på senderne", eller at frekvenserne står tomme - igen.

Ender det med, at der ikke kommer en aftale mellem TV 2 og SBS Radio kan det betyde, at TV 2 fortsætter med at sende radio til lavere omkostninger helt uden værter - men med pæne lyttertal.

Medieforsker Per Jauert, Århus Universitet, vil ikke blive overrasket, hvis SBS Radio siger nej tak. Men han tvivler dog på, at en TV 2 Radio uden værter vil være en holdbar løsning

Per Jauert mener, at tiden er kommet til at politikerne gentænker alt om landsdækkende kommerciel radio og skaber bedre betingelser for radioerne. "Det kan ske ved, at man droppe auktioner, koncessionsafgifter og tillader, at radioer kan drive mange kanaler," siger han og understreger at politikerne bør aflyse en kostbar replanlægning af FM og i stedet satse på al den digitale radio, der findes - herunder DAB.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -