Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


B&O tøver med at lancere DAB-radio
Mandag 13. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Bang & Olufsens kommende produkter vil være forberedte til DAB, men i f.eks. England og Sverige, hvor man er langt fremme med DAB, har vi ikke oplevet stor efterspørgsel", siger informationschef hos B&O i Struer, Vibeke Arkil, i dag til Morgenavisen Jyllands Posten. Avisen oplyser samtdig at man hos DR er tilfredse med lanceringen af DAB - selv om teknikken har drillet og der har været visse driftsproblemer.
Hos DR konstaterer man også, at der slet ikke er nok DAB-radioer på markedet, men at det dog går den rigtige vej.

Projektleder i DR Lars Wallin vurderer overfor avisen, at der vil gå 15 år, før FM-nettet lukkes. "Så lang tid tager det at få en ny teknologi på plads" siger han, og henviser til overgangen fra AM til FM. At der i resten af verden - udenfor Skandinavien - fortsat anvendes både FM og AM skriver avisen ikke et ord om. Der er også både eksperter og ikke mindst lokalradiofolk, der dels er skeptiske overfor om DAB bliver mere udbredt end FM - og/eller som mener at FM og DAB vil eksistere side om side i fremtiden.

Projektchef i DR, Karen Marie Zeuthen (billedet) er tilfreds med forløbet siden efteråret 2002. Hun siger til Jyllands Posten, at man har fået masser af positiv kritik til DRs otte DAB kanaler fra de særlige fokusgrupper man har nedsat. Tilsvarende har lytterhenvendelserne via telefon ifølge Zeuthen været overvejende positive, mens man til gengæld møder meget negativ kritik af projektet på det debatforum, som DR har oprettet på sin hjemmeside.

Både Wallin og Zeuthen erkender dog, at lanceringen af digital radio hidtil har været en blanding af driftsproblemer (med bl.a. huller i udsendelserne og manglende opdatering af bl.a. 'DR Plus'), problemstillinger og succesoplevelser.

Blandt de sidstnævnte er DR Jazz, der iflg. Zeuthen har fået en virkelig god identitet med mainstream jazz og genudsendelser fra P2.

Hele artiklen kan læses her: http://www.jp.dk/itogc:aid=1611208/

Debatten om DAB kan følges her: http://dr.dk/digitalradio/debat.asp


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -