Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Råd til DR: Sælg bygningerne
Onsdag 14. februar 2007
Af Knud Hyllested
 
DR kan hente en stor del af de besparelser, der er nødvendiggjort af den massive overskridelse af byggeriet af DR-Byen, ved at sælge ud af bygningerne og så lease dem tilbage, siger økonomer.
DR ejer mange bygninger rundt omkring i landet. De kan sælges, og så kan man lease dem tilbage. Her kan man hente nogle af de penge, der skal findes for at dække de budgetoverskridelser, der er fremkommet ved bygning af DR-Byen, siger aktieanalytiker Henrik Schultz til Børsen.

TV 2’s økonomidirektør, Anders Kronborg, der tidligere har været økonomidirektør i DR, siger til Børsen, at bygningssalg kan være en mulighed, men det er også en kortsigtet løsning. En anden model kunne være at hente tre pct. i besparelser på de årlige omkostninger ved at køre en tur med grønthøsteren. Kronborg foreslår også, at DR overvejer at sælge ud af sine sportsrettigheder og genbrugsrettigheder til f.eks. Matador og Ørnen.

Dansk Journalistforbunds formand Mogens Blicher Bjerregaard slår over for MediaWatch til lyd for, at staten overtager DR’s bygninger og forpligtiger sig til at huse DR, så man undgår at byggeriet af DR Byen kommer til at påvirke programvirksomheden. DR ville herved kunne hellige sig produktion af radio og tv og indhold til nettet, siger Mogens Blicher Bjerregaard.

Generaldirektør Kenneth Plummer siger til Børsen, at nok har DR en lang række bygninger rundt omkring i landet, og nok kommer man til at vende alle sten, men der er ingen planer om at sælge noget fra, heller ikke DR Byens koncerthus, og man har heller ikke i sinde at begynde at sælge ud af rettigheder. DR-ledelsens redningsplan går snarere i retning af hovedparten af pengene skal findes på DR’s program- og prioriteringsplan.

Kulturminister Brian Mikkelsen har udbedt sig en redegørelse for, hvorledes DR vil overholde sine public service forpligtigelser trods besparelser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -