Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tre nye radiokanaler i udbud
Mandag 13. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen’s nye medieudspil lægger op til, at der skal sendes tre nye – næsten - landsdækkende kommercielle radiokanaler i udbud – og ikke kun én, som den tidligere regering lagde op til. FM5 vil dække omkring 78 % af befolkningen, et nyt FM6 vil fra starten kun vil dække 37 %, men vil kunne få udvidet dækningen ved hjælp af NSFN og SFN sendeteknik. Derudover vil de eksisterende ledige mellembølge-sendemuligheder blive udbudt.
Den femte radiokanal – FM5 – der teoretisk vil dække omkring 78 % af befolkningen, foreslår regeringen - med Brian Mikkelsen (K) i spidsen - udbudt med krav om at nyhedsdækningen skal være på niveau med DR’s nyhedsdækning på radioområdet. Mange vil sikkert dermed mene at denne radiokanal er kraftigt øremærket til et muligt fælles projekt mellem de store danske dagblade.

FM5 nettet, som oprindeligt udarbejdet af Telestyrelsen, havde en meget stor grad af dobbeltdækning i bl.a. hovedstadsområdet. Der er pillet et par frekvenser ud af FM5 nettet og dermed er der skabt et FM6 net, der bl.a. ventes at bestå af den attraktive frekvens – 100.0 MHz i Hove, vest for København. Telestyrelsens beregninger viser at FM6 dermed vil kunne dække 37 % af den danske befolkning. Tanken er så – at denne dækningsgrad skal øges ved hjælp af SFN og NSFN-teknikken.

Både FM5 og FM6 vil udover FM båndet blive udsendt via DAB.

Regeringen lægger desuden op til, at de eksisterende mellembølge-sendemuligheder udbydes samlet til et kommercielt radioforetagende.

Iflg. regeringens forslag vil der ikke være nogle programmæssige forpligtelser knyttet til hverken FM6 eller mellembølgen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -