Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Webradio skal redde den klassiske musik
Onsdag 26. november 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En interessegruppe går nu i gang med at finde fondsmidler til at starte en ny netradio med klassisk musik. Det sker efter at en medieanalyse viser, at der er udbredt utilfredshed med den eksisterende radio- og tv-dækning af klassisk musik.
En arbejdsgruppe med bl.a. to tidligere chefer for den klassiske musik i DR , Steen Frederiksen (mangeårig kanalchef for P2) , og Bent-Erik Rasmussen (tidligere musikproducent) mener, at DR's flowradio på centrale områder svigter den klassisk musik. DR formidler ikke i tilstrækkelig grad oplevelser fra den klassiske musikscene, formidler ikke viden og mangler overblik over det danske musikliv.

"DR giver ikke mere plads til snævre enkeltprogrammer, og derfor bliver paletten af oplevelser begrænset og indsnævret. Musikken bliver strømlinet, hvilket medie- og målgruppemæssigt er professionelt, men public service-mæssigt betyder det et reelt fravalg," lyder det iflg. Berlingske Tidende fra arbejdsgruppen.

"Da DR's definition af flow-radio har underholdningselementet som det bærende, er formidling og overblikket forsvundet. Der tales kun om musik, hvis det kan indpasses i det underholdende koncept," hedder det videre fra gruppen - der vurderer, at det i fremtiden bliver værre endnu.

En undersøgelse blandt målgruppen viser, at der er stor utilfredshed med tv-tilbuddet på det klassisk musikområde, men dog at der er "jævn tilfredshed" med tilbuddene på radio og netradio. Samtidigt viser undersøgelsen, at der er meget stor interesse for klassiske 'live'-koncerter fra Danmark og stor interesse for musikformidling.

På den baggrund vil arbejdsgruppen nu søge fondsmidler til at etablere en ny netbaseret public service radiokanal med klassisk musik.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -