Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR Nyheder splittes op
Onsdag 4. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs bestyrelse baner i næste uge vejen for en drastisk ændring af DRs nyhedsformidling allerede efter sommerferien, skriver Berlingske Tidende i dag. Konsekvensen kan blive en betydelig svækkelse af nyhedsdirektør Lisbeth Knudsens (biledet) magtfulde position. Flere kilder i DR vurderer overfor radionyt.com, at inden efteråret er omme, vil DRs nyhedsorganisation være delt op i tre.
Berlingske Tidende skriver, at DRs bestyrelse den 10. juni forventes at vedtage en række målsætninger og en hensigtserklæring for DRs fremtidige nyhedsformidling, som generaldirektør Christian Nissen så skal komme med forslag til udmøntningen af på et nyt bestyrelsesmøde i august.

Det vides ikke, om der allerede nu er et flertal i bestyrelsen for et totalt opgør med den nuværende struktur, hvor Lisbeth Knudsen som nyhedsdirektør og overordnet redaktionelt ansvarlig har en betydelig magtposition, skriver avisen videre. Men næsten uanset omfanget af de organisationsændringer, som DRs Nyheder vil blive pålagt, vil de betyde, at Lisbeth Knudsens magtposition svækkes betragteligt, lyder vurderingen fra flere sider.

De økonomiske gevinster, som tværmedialiteten muligvis har medført, siden strukturen blev gennemført i 1998, betyder mindre. Det der er afgørende bliver at sikre mangfoldigheden og få prikket hul på det, kritikerne kalder "den ekstremt centralistiske organisation", i DR Nyheder.

Generaldirektør Christian S. Nissen har allerede antydet overfor medarbejderne i DRs nyhedafdeling, hvad der er på vej, og forsikret om at medarbejderne vil blive indraget, hvis en ny organisation bliver aktuel.

Den ventede opdeling af DR Nyheder vil være en alvorlig streg i regningen for hele Ørestadsbyggeriet. Hele den moderne produktionsstrategi - flermedialiteten - er netop baseret på filosofien om "content share", og det er denne filosofi som et flertal i DRs bestyrelse vil have et opgør med.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -