Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lyden fra Roskilde ender i kinesiske ører
Fredag 1. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
Når kineserne i de kommende dage tænder deres radio, er der pæn sandsynlighed for, at de kommer til at høre DRs optagelser fra Dyrskuepladsen i Roskilde - mere præcist fra Roskilde-festivalen.
Den landsdækkende Beijing Music Radio gør nemlig flittigt brug af DRs koncerttransmissioner, og det samme gør radiostationerne i indtil videre 12 lande: for eksempel Canada, Tyskland, Frankrig, Spanien, Bulgarien, Belgien og Schweiz. Derudover sender islandsk, svensk og norsk radio selvstændige programmer fra festivalen.

Lørdag aften mellem klokken 21 og 03 tilbyder DR ni koncerter til omverdenen via samarbejdet i European Broadcasting Union (EBU), og det har mange valgt at sige ja til.

Ifølge musikproducent Jan Sneum fra DR Rytmisk har radiostationerne muligheden for enten at koble direkte på P3s sending, der lørdag aften foregår på engelsk i seks timer, eller også kan de bruge koncerterne, inden der er gået tre måneder.

Danske Mew og D-A-D har for eksempel udsigt til at skulle give koncert for radiolytterne i Bulgarien, Schweiz, Finland og Island, mens Serbien/Montenegro alene har valgt at byde på Mew. Derudover er det også navne som svenske Håkan Hellström, norske Enslaved, amerikanske Le Tigre og Tiken Jah Fakoly fra Elfenbenskysten, som kommer ud i verden via DRs sendevogne.

"Det tyder på, at interessen for den danske og nordiske rock er stor for tiden, og jeg er godt tilfreds med, at DR på den måde er med til at støtte musikeksporten," siger Jan Sneum.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -