Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Elvis-dag markeres på Victor og på P4
Onsdag 14. august 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På fredag den 16. august er det 25 år siden Elvis Presley døde, men hans sange rocker og rykker stadig. På Esbjerg-radioen, Radio Victor, spilles der Elvis-numre dagen igennem, og der afvikles en direkte event om Rock-Kongen om formiddagen. Det er studievært Kim Thorsen (billedet), der er ankermand bag Elvis-dagen på Victor. DR P4 markerer 25 årsdagen lørdag og søndag aftener – dels ved at starte en serie på fem afsnit om Elvis lørdag aften og ved i Spadestik søndag aften at have Elvis-specialist Ernst Jørgensen i studiet.
”Vi synes 25 års dagen er en god anledning til at bringe et kendskab til rock-musikkens fadder ud til et yngre publikum. Historien – også musikkens, er det væsentligt at huske på og forny interessen for. Derfor spiller vi på fredag musikstykker, der ligger langt udenfor vores normale koncept og som også ligger i meget ringere teknisk kvalitet, end vi normalt afspiller i radioen”, fortæller programchef for Radio Victor, Lotte Søgaard.

Radio Victor afvikler en konkurrence for Elvis-kendere, udenfor Musikhuset Esbjerg, der samme aften åbner dørene for hyldest-showet til The King ”Elvis live.dk”. Hovedpræmien er en tur i en amerikansk dollargrin fra ’59 til nærmeste danske Las Vegas; nemlig hotel og Casino Munkebjerg ved Vejle Fjord med et weekend-ophold for 2.

Derudover kan der vinses en autograf af Elvis’ nære ven Joe Esposito, ham, der fandt Elvis død for 25 år siden. Der er billetter til en Elvis film, og andre vil kunne vinde en Elvis-menu for 2 på Cafe

Ud over et genhør med meget af Elvis’ musik bringer Radio Victor også interviews, der fortæller brudstykker af Elvis’ både spændende og sørgmuntre - men under alle omstændigheder meget menneskelige historie.

Også DR markerer 25 årsdagen – men først lørdag og søndag.

Lørdag aften kl. 21.03 sættes en serie på fem afsnit om Elvis Presley i gang. Vært er Jørgen de Mylius

Søndag aften graver P4-programmet Spadestik ned i musikken og myterne bl.a. med hjælp fra verdens førende Elvis-specialist, Ernst Jørgensen, der er på besøg i studiet. Han kommer i studiet for bl.a. at tale om en netop udsendt cd-boks med hidtil uudgivet materiale med Elvis Presley.

Ernst Jørgensen stiller også sin store viden til rådighed for lytterne, idet han vil besvare e-mails om alt, hvad der har med Elvis og hans musik at gøre. Lytterspørgsmål kan mailes til spadestik@dr.dk

Aftenen byder desuden på uddrag fra den mindeudsendelse, som P3 lavede 16. august for 25 år siden - mindre end to timer efter, at meddelelsen om Elvis’ død var tikket ind. Der er formentlig tale om den hurtigst producerede udsendelse i DR’s historie, og sandsynligvis det første mindeprogram overhovedet i hele verden, der blev lavet om Elvis.

Erik Kramshøj, der har tilrettelagt temaaftenen om Elvis, sætter desuden Torben Billes nye bog ’Den evige Elvis’ under lup.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -