Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ingen aviser vil byde på P5 og P6
Tirsdag 3. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Jyllands-Posten/Politiken havde på forhånd meldt fra, og Berlingske stod også af. Dermed kommer kampen om den 5. og 6. FM kanal iflg. B.T. til at stå mellen TV 2 og en stribe udenlandske selskaber: Clear Channel (Radio 2), Sky Radio, Bonnier og SBS (The Voice). Det er uklart om MTG (ViaSat) vil byde, men det tyder det iflg. avisen på.
Når Berlingske ikke vil byde på P5 eller P6 skyldes det, at rammebetingelserne ikke er på plads. "Der er flere uklare punkter, bl.a. KODA/Gramex afgiften, FM-frekvenserne og sendestyrken. Alt i alt anser vi risikoen for at være for høj, hvis man skal investere et par hundrede millioner", siger Berlingske-direktør Lasse Bolander til B.T.

TV 2 vil byde på begge kanaler, men iflg. udbudsbetingelserne kan én aktør kun få én kanal.

TV 2 havde for nogle måneder siden dannet et fælles selskab med Clear Channel med henblik på at byde, men for få dag siden skiltes TV 2 og Clear Channel . Det betyder at man kan forestille sig en situation, hvor TV 2 går efter P5 - med public service forpligtelsen på nyhedsområdet - mens Clear Channel går efter P6, der er ren kommerciel og kun vil dække Randers og Københavnsområdet.

Clear Channels advokat Christian Scherfig bekræfter overfor B.T., at Clear Channel/Radio 2 har tænkt sig at byde på den sjette kanal, men hvor meget der vil blive budt er et åbent spørgsmål. Den amerikanske mediekoncern, har nemlig bebudet, at man vil sætte alle sine radiostationer i Europa til salg, herunder også Radio 2.

For TV 2s vedkommende er situationen også speciel. Hvis TV 2 ender med at byde højest for en af radiokanalerne, vil en kommende ejer af tv-stationen komme - med eller mod sin vilje - til at betale dyrt for den indkøbte radiostation, når TV 2 senere i år sættes til salg.

B.T. skriver videre, at Sky Radios danske direktør, Kasper Krüiger vurderer, at koncessionsafgifterne vil kunne komme op på 150-200 mio. kr. "Der er tale om et helt nyt marked med masser af arbejdspladser. Efter en indkøringsperiode vil staten kunne tjene 150-200 mio. kr. årligt i koncessionsafgifter", siger han.

Auktionen over den 5. og 6. FM-kanal - som antageligt ikke vil komme til at hedde P5 og P6, da DR har varemærkebeskyttet dissse navne, vil finde sted i Bruun Rasmussens auktionslokaler i København den 18. juni kl 17.00.

- - -

TILFØJELSE: Kasper Krüger oplyser overfor radionyt.com, at han er blevet fejlciteret af B.T.. Krügers pointe er, at staten kan forvente årlige koncessionsindtægter på 50-150 mio. kr. hvis man gennemfører en re-planlægning og dermed udbyder 10-20 landsdækkende radiokanaler. Disse kanaler vil medføre en samlet radioomsætning på 1-1,6 mia. kr. årligt (svarende til hhv. det hollandske og new zealandske/amerikanske radiomarked). Hvis staten opkræver en koncessionsafgift på 5-10 pct. af omsætningen, kan staten efterhånden som radiomarkedet vokser få årlige indtægter på 50-150 mio kr.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -