Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


John de Mol har lukket for pengekassen - Radio 100FM håber at finde nye investorer
Mandag 20. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Situationen for Radio 100FM er meget alvorlig efter at den nederlandske ejer af stationen, John de Mol, har smækket pengekassen i. Ledelsen skal i løbet af meget kort tid finde nye investorer til den underskudsgivende radiostation. Ellers må landets største kommercielle radio lukke, og dermed tilslutte sig den række af andre kommercielle stationer, der har bukket under de seneste år.
Radio 100 FMs egenkapital er negativ, underskuddet enormt, og pengekassen næsten tom. Sådan er situationen iflg. Berlingske Business på Radio 100FM, og nu har rigmanden John de Mol besluttet at nok er nok - efter at han har brugt 300 mio. kr. på det danske radioeventyr.

Revisorerne betegner det som "meget usikkert om selskabet kan klare sine forpligtelser", og adm. direktør Jim Receveur lægger ikke skjul på, at situationen er alvorlig. Der mangler penge til den daglige drift. Man er dog ikke gået i betalingsstandsning og Receveur erklærer, at man er i stand til at udbetale løn til medarbejderne i denne og i næste måned.

Talpa Radio Danmark fik i 2008 et underskud på 61.5 mio. kr - mod 33.3 mio. året forinden. Egenkapitalen var ved årsskiftet negativ med 53.7 mio. kr.

Receveur håber på at kunne finde nye investorer - eller at det lykkes at overbevise John de Mol om igen at sende penge til Danmark.

Berlingske Business skriver, at der - uanset om der findes nye investorer eller ej - næppe er udsigt til, at Radio 100FM betaler den årlige millionafgift på 22.5 mio. kr. til den danske stat til november for FM6-sendetilladelsen.

Jim Receveur bekræfter, at én af de modeller man arbejder med indebærer, at man afstår fra de to meget dyre FM6 frekvenser (100.0 i Hove og 99.9 på Lysnet) og i stedet sende videre på de lokalfrekvenser, man har opkøbt gennem den senere tid.

Forpligtelsen til at betale den årlige afgift til den danske stat ligger i Talpa Danmarks nederlandske moderselskab, der er blevet tømt for andre aktiviteter - og dermed er der næppe udsigt til at den danske stat vil kunne inddrive den resterende koncessionsafgift, hvis Radio 100 FM nægter at betale.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -