Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frankrig: Måske også DAB+
Torsdag 22. december 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Frankrig har for længst valgt en anden standard for digital radio, men det franske radio- og tv-nævn, CSA, vil nu også have DAB+ som standard.
I 2008 valgte Frankrig at benytte standarden DMB-A til jordbaseret, digital radio. Men der sendes kun digital radio nogle få steder i landet, og et større udbud af kapacitet er aldrig blevet færdiggjort - og i mellemtiden er Frankrig blevet ret alene om sit valg af DMB-A, idet nabolandene har valgt DAB+ som standard.

Det har fået det franske radio- og tv-nævn, Conseil superieur de l'audiovisuel (CSA), til at opfordre industriministeriet til at vælge DAB+ som ny standard ved siden af den allerede vedtagne. Det skriver lesechos.fr.

Blandt fordelene ved DAB+ nævnes, at det er billigere at sende. National dækning i Frankrig vil med DAB+ koste 2,5 millioner euro om året at drive mod 4 millioner med DMB-A, hedder det.

Videre peger CSA på, at en organisation af en række elektronikproducenter også har opfordret regeringen til valg af DAB+, da det vil kunne give en hurtig tilvejebringelse af modtagere i Frankrig, idet modtagerne allerede markedsføres i andre europæiske lande.

Avisen skriver videre, at såfremt DAB+ vedtages som ny standard, skal udbuddet af sendekapacitet begynde forfra, og der vil derfor gå et godt stykke tid endnu, før der vil komme landsdækkende, digital radio i Frankrig.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -