Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny radiostation i Nordsjælland
Tirsdag 19. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er et af de store navne i dansk radio igennem de seneste 25 år, der trodser mediekrisen og tror på fremtiden for en ny lokal radiostation. Radio Nord har i morgen onsdag den 20. maj officiel sendestart fra Hørsholm på 98.6 MHz.
I en radioverden hvor aktørerne piver over vigende annoncemarked, kræver statsstøtte og truer med lukning, tager Philip Lundsgaard nu et nyt initiativ og sender Radio Nord i æteren 20. maj.

Hørsholm-frekvensen 98.6 MHz har de sidste mange år været brugt af SBS Radio, som har sendt The Voice på frekvensen indtil medio december 2008. Fra foråret 2009 har SBS sendt Nova FM på frekvensen. Men det er slut nu. De første prøveudsendelser fra den nye Radio Nord har været i luften de seneste dage.

Radio Nord vil på 98.6 MHz sende de største hits fra 70’erne, 80’erne, 90’erne og i dag - kun afbrudt af jingler og reklamer – altså nonstop.

”Jeg tror på, at tager du et initiativ, så har du allerede vundet. Og jeg er sikker på, at Radio Nord vinder lyttere, og bliver et stort aktiv for de lokale erhvervsdrivende. Med aktuelle, salgsfremmende reklamer kan de hurtigt ramme deres kunder og få omsætning i butikken,” siger Philip Lundsgaard, der lige nu arbejder i døgndrift med at få alt på plads til premieren.

Med på holdet bag Radio Nord er broderen Peter Lundsgaard - kendt fra netportalen Jubii - og Nicolai Laudrup, der mellem træningstimerne og fodboldkampene i Ølstykke vil servicere kunder. Den nye radiostations presseansvarlige er Peer Kaae, kendt fra Se & Hør gennem 17 år og derefter bl.a. DR, Sky Radio og Radio 2.

Med Radio Nord er Philip Lundsgaard tilbage, hvor det hele startede. I 1984 trodsede han ikke en erhvervskrise, men han trodsede derimod alle myndighederne, og sendte pirat-radioen Mayfair fra moderens lejlighed i Hørsholm. P&T og politiet omringede boligblokken, og Philip Lundsgaard kom i retten og fik en bøde.

I perioden 1985-2003 arbejdede Philip Lundsgaard på The Voice - som både vært og musikchef - og derefter på pladeselskabet Universal Music. I år lancerede han www.musiknyt.dk, der allerede er en af landets største musiksites. Og i morgen går Lundsgaard altså i luften med Radio Nord.

Danmark har dog i forvejen to radiostationer, der kalder sig Radio Nord, hvoraf den ene faktisk også sender fra Nordsjælland.

Det var nordjyske Radio Nord, der sender fra Pandrup på 92.6, 95.1, 104.6 og 105.0 MHz, der kom først. Det skete allerede for godt et år siden. Radio Nord i Nordjylland er en kommerciel musikradio drevet af Nordjysk Reklame Radio ApS og Han Herreds Lokalradio v/Torben Kjær.

Og så er der Radio Nord i Fredensborg på 104.3 MHz. Det er en talk radio, der drives i fællesskab mellem Radio Humleborg og Bent Hansen fra Kommunikationscentret i København. Denne Radio Nord gik i luften i april 2009.

Og i morgen starter så den tredje Radio Nord i Danmark.

De tre Radio Nord stationer har alle et domæne. Den første, altså den nordjyske Radio Nord, har registreret både www.radionord.dk og www.radio-nord.dk – men efter et år i luften har Radio Nord fra Pandrup endnu ikke fået en hjemmeside på plads.

Radio Nord fra Fredensborg kan findes her: http://www.fredensborglokalradio.dk/

Og Radio Nord fra Hørsholm kan findes her: http://www.radionordfm.dk/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -