Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre siger både nej til licensen og nej til betaling over skatten
Fredag 8. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der bliver ingen licens på pc'ere og i det hele taget skal licensen afskaffes helt, hvis det står til Venstre. Betaling til public service over skattebilletten synes Venstre heller ikke er nogen god idé; det øger nemlig blot den politiske indblanding, siger Venstres medieordfører, Jens Rohde, i en kommentar til den netop offentliggjorte konvergensredegørelse. I stedet skal den enkelte borger kun betale for de programmer han/hun ønsker.
"Vi skal som politikere sikre nogle tilbud til folk, men vi skal ikke tvinge alt fra lykkehjul til Gudstjenester ned i halsen på dem", siger Jens Rohde. Den danske befolkning skal derfor hverken betale licens eller betale for Public Service stationerne gennem skattebilletten; i stedet skal Public Service finansieres ad to veje iflg. Venstre: En grundfinansiering via leje- eller salgsindtægter fra de offentlige frekvensressourcer - samt en frivillig abonnementsordning for den enkelte borger.

Borgerne skal kunne vælge en "pakke" med de kanaler de ønsker at benytte – f.eks. en pakke med P1, P2 Musik & Kultur og DR2 – eller DR1 og P3 samt internet.

Jens Rohde mener ikke at det kan være meningen, at vi tvinger folk til at betale for alt, hvad DR laver. "Kvalitet er ikke det samme for fru Jensen på 65 år, som det er for Christoffer på 17. Derfor vil det være reelt at lade folk selv bestemme, hvad de synes er public service", siger Rohde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -