Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Holger sender stadig
Torsdag 22. marts 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I november sidste år fik Radio Holger inddraget sin sendetilladelse og stationen gjort tavs - på FM-båndet. Men den indvandrerfjendske radiostation sender stadig - på internettet. Formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig siger, at der er opstået "et lovgivningsmæssigt vakuum" fordi nævnet ikke har ret til at regulere nettransmitterede udsendelser - kun æterbårne.
Det var en klage fra Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination (DRC) vedr. Radio Holgers beskrivelse af dansk-libanesere som djævletilbedere, affald og bastarder - der afstedkom, at Radio- og tv-nævnet inddrog sendetilladelsen til Radio Holgers udsendelser på 90.4 MHz i København.

Hos DRC er man glade for, at der blev sat en stopper for de racistiske ytringer, men jurist i DRC, Line Bøgsted siger i dag til Nyhedsavisen, at Radio- og tv-nævnets kendelse var nytteløs.

"Lukningen af radiostationen betød ikke noget i praksis, fordi han [Radio Holgers ejer og studievært Kaj Wilhelmsen. /red.] nu uden videre kan fortsætte sine udsendelser med grove ytringer mod etniske og religiøse mindretal. Det er i den grad krænkende for retsfølelsen", siger Line Bøgsted.

Radio Holger sender i stedet internetradio og her har Radio- og tv-nævnet ingen beføjelser.

Formand for nævnet, Christian Scherfig, siger til Nyhedsavisen: "Der er opstået et lovgivningsmæssigt vakuum, hvor en radiostation som Radio Holger fortsat kan sende, fordi vi ikke som nævn har kompetence til at regulere nettransmitterede udsendelser, kun æterbårne. Det kan virke ret parakdoksalt, men det er et udtryk for, at virkeligheden har overhalet Radio- og fjersynsloven, der slet ikke har taget højde for denne nye medieplatform med netradioer, som kan have hundredtusinder af lyttere."

Nyhedsavisen skriver dog ikke noget om, at den danske straffelovs racismeparagraf også gælder for danske netradioer - selv om Radio- og tv-nævnet ikke kan regulere netradioer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -