Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Canada: Canadisk musikprocent fastholdes
Onsdag 7. marts 2007
Af Knud Hyllested
 
Den canadiske radio- og tv-kommission har afvist en opfordring fra musikindustrien om at hæve andelen af canadisk musik i radioen fra 35 til 40 pct. Kommissionen finder ikke, at det vil gavne nogen i tider, hvor kommerciel radio er ude i hård konkurrere med iPods, mobiltelefoner og netradio.
På trods af en enstemmig opfordring fra den canadiske musikindustri, der ønskede kvoten for canadisk musik hævet fra 35 til 40 pct. med henvisning til den nationale musiks trange vilkår, har CRTC, The Canadian Radio-Television and Telecommunications Commission, ikke fundet anledning til at følge musikindustriens opfordring for populærmusikkens vedkommende, men kun når det gælder klassisk og jazz, hvor kvoterne er blevet forhøjet med henholdsvis 15 og 10 pct.

Kommisionen vurderer ganske enkelt ikke, at en tilsvarende ændring af kvoten for populærmusik i tider med andre og stadigt voksende alternative distributionsplatforme såsom iPods, mobiltelefoner og internettet, ville ændre noget for nogen.

Hermed imødekommes indvendinger fra radiobranchen, der gjorde gældende, at forøgelsen af kvoten bare ville få de unge til i endnu højere grad at vende radio ryggen og foretrække de nye platforme, hvor de har helt frie muligheder. Det ville ifølge Canadian Association of Broadcaster, CAB, medføre forøget risiko for, at canadisk radio bogstaveligt talt ville være i fare for at uddø, da man efterhånden ville sidde tilbage med en stadig ældre gruppe af lyttere, som ikke i samme grad er kommercielt interessante.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -