Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Digital radio på vej i smartphones
Fredag 13. august 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der findes i dag ingen smartphones med med mulighed for at modtage digital radio. Til gengæld kan man - via apps - lytte radio over mobilens dataforbindelse. Men det er dyrt for forbrugerne, og optager masser af båndbredde. Så meget, at det store teleselskab i USA, AT&T, nu ikke længere tilbyder Flatrate-abonnementer. I stedet ventes smartphones fra midten af 2011 - i hvert fald i USA - at komme med digital radio.

Det går rigtigt langsomt med at få udbredt digital radio i USA. I USA har man valgt et system, der hedder HD Radio; oprindeligt kendt som IBOC - In Band On Channel - hvilket vil sige, at det digitale radiosignal udsendes på de samme frekvenser som almindelig FM- og AM-radio - samtidigt med at der også sendes analogt på den samme frekvens. Det europæiske DAB-system fungerer helt anderledes.

Og salgstallene i USA har været yderst beskedne. Det vurderes nu, at der ved udgangen af 2010 vil være solgt blot 4 mio. HD-radioer i USA. Til sammenligning er der solgt knap 13.5 mio. DAB-radioer i Storbritannien og Nordirland.

Men i 2011 vender billedet måske. Iflg. ABI Research er der udsigt til, at smartphones fra midten af 2011 vil blive udstyret med HD Radio.

"Smartphones ventes at ville indeholde digitale radiomodtagere begyndende fra midten af 2011. Udviklingen drives af udbydernes ønsker om at tilbyde brugerne lyd, og samtidigt minimere brugen af den begrænsede båndbredde," siger analytiker Sam Rosen fra ABI Reserach, og fortsætter: "Denne bekymring er blevet demonstreret af AT&T's beslutning om at stoppe ubegrænset dataforbrug til kunderne - først og fremmeste pga. det meget høje dataforbrug i bl.a. New York og San Francisco fordi der lyttes til internetradio fra bl.a. Pandora".



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -