Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frederiksberg Natradio føler sig forfulgt
Tirsdag 29. juni 2004
Af Karsten Jensen
 
Frederiksberg Natradio føler sig politisk forfulgt efter nægtelse af tilskud og mener, at lokalradionævnet og Radio- og Tv-Nævnet bryder loven ved at nægte tilskud.
”Der er ingen tvivl om, at det drejer sig om politisk forfølgelse mod undertegnede og vor forening, som ville prøve at lave en natradio for de… der lytter til radio om natten”, udtaler lederen Britt Bartenbach fra Frederiksberg Natradio, og fortsætter:

”Vi opfylder alle lovens krav, men nægtes tilskud af det samme politisk styrede lokalradionævn, der godkender det ene tilskud efter det andet i 100.000 kroners klassen til de politiske ’kolleger’ i Frederiksberg Kommunalbestyrelse.

Vi kan kun betragte disse tilskud som en form for ’hold-kæft penge’ til radioerne hos ’de rød-grønne’ og SF - sidstnævnte har endda sagt tak for pengene ved for første gang i mands minde at stemme for budgettet på Frederiksberg”, lyder det vredt fra Bartenbach.

Desuden mener Frederiksberg Natradio, at man bliver forfulgt fordi man har et ”lovligt samarbejde” med Frederiksberg-Journalen.

”Det værste er dog, at klageorganet Radio- og Tv-Nævnet, der faktisk er ude af stand til at træffe lovlige afgørelser, fordi formanden Mogens Koktvedgaard er afgået ved døden, og fordi der, såvidt jeg er orienteret, ikke er indsat en ny formand - og dvs. at nævnet helt afgjort har truffet en ulovlig afgørelse.

Man prøver at hænge hatten på, at man ikke kan ringe ind om natten til Frederiksberg Natradio, men det står der heller ikke noget om i loven, at man skal kunne - og bortset fra Radio Frederiksberg-Journalen, så er der ingen af de andre lokalradioer på frekvensen 97.7 MHz på Frederiksberg, hvor man kan ringe ind til studierne - selv ikke i dagtimerne”, siger Britt Bartenbach videre og hævder, at ingen af de andre tilskudsberettigede lokalradioer nogensinde har, produceret en direkte udsendelse, da alt er enten jukebox-musik eller førproducerede båndede udsendelser. ”Så vi føler os forfordelt og ulovligt behandlet”, forklarer hun direkte.

”Der tales også om, at man ikke giver tilskud til genudsendelser - men det drejer sig netop ikke om genudsendelser, men derimod om første udsendelse på hver sin lokalradio, dvs. de to radioer, der har et helt lovligt samarbejde. Der står heller intet i loven om, at man selv skal producere alle sine udsendelser”, fortæller Britt Bartenbach, der nu overvejer at føre sagen videre via rettens vej.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -