Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere og flere lytter digitalt
Onsdag 25. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I den forgangne uge satte danskerne ny rekord i at høre DR digitalt – det vil sige via en DAB-radio eller via netradio. En opgørelse fra DR Medieforskning viser, at 1.786.000 lyttede til DRs radiokanaler digitalt i uge 20, og dermed var det anden uge i træk, at rekorden blev slået. I uge 19 benyttede 1.708.000 sig af DRs radiotilbud i en digital form.
"Det er helt tydeligt, at danskerne efterhånden bruger mange distributionsplatforme, når de skal høre radio. De samme kan sagtens høre FM-radio, DAB, net, on demand-radio og podcast i løbet af en uge. Medierne komplementerer hinanden godt, og det får lytterne i stigende grad ørerne op for," siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Der er formentlig også flere andre forklaringer på stigningen i den digitale lytning lige nu, skriver DR i en pressemeddelelse.

DR har netop relanceret sin netradio, der er kommet en ny såkaldt radio-app til mobiltelefoner, og så forbereder flere lyttere sig formentlig på, at P1 og P2 fra den 1. november skal dele FM-frekvens, men fortsat vil kunne høres 24 timer i døgnet på netop DAB-radio eller nettet.

"Det ganske særlige ved sidste uge var, at brugen af P1, P2, P3 og P4 via DAB og net, var den største nogen sinde. Over 750.000 lyttere hørte kanalerne på den måde. Men digitalt er det dog de unikke kanaler, der er de største trækplastre: altså for eksempel P6 Beat, DR Boogieradio, P5 og DR Hit, som alene kan høres via DAB- og net," siger Dennis Christensen.

DRs særlige DAB- og netkanaler blev i sidste uge hørt af 1.361.000. Så vidt DR.

Selv om der bliver flere, der lytter digitalt, så er det dog fortsat kun en lille del af den samlede radiolytning, der sker digitalt.

En oversigt over styrkeforholdet mellem FM, DAB og net-lytning kan ses her:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=18337


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -