Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P4-program siger farvel til Radiohuset
Fredag 29. december 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Anekdoter og røverhistorier fordelt på mere end samlet 200 år vil være hovedtemaet, når P4’s Allan Krautwald på årets sidste dag, søndag den 31. december mellem 15 og 18 samler seks store radiopersonligheder fra DR’s historie til nytårsfrokost i Radiohusets kantine. Anledningen er at Radiohuset nu snart rømmes for radiofolk og i stedet overdrages til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Samlet om et festligt dækket frokostbord i Radiohusets kantine underholder de seks radioveteraner - Johannes Rasmussen, Georg Julin, Jørn Træholt, Lars E. Christiansen, Jørn Hjorting og Kjeld Koplev - P4-lytterne med en række erindringer, anekdoter og røverhistorier fra sammenlagt mere end 200 års virke i DR. Der fortælles festligt om egne oplevelser og husets mange skæve eksistenser - både foran og bag mikrofonen.

Udsendelsen indledes af et interview med radiodirektør Leif Lønsmann, der dels fortæller om husets ånd og historie, og dels ser frem mod de nye tider i DR-Byen.

Udsendelsen krydres med musik, så lytterne får mulighed for at grine af mellem de mange historier, og har tid til at stryge skjorten inden nytårsfesten.

De seks radioveteraner er:

Johannes Rasmussen oprindeligt uddannet pianist og ansat i DR fra 1962 til 1992. Beskæftigede sig bredt med underholdning, og lytterne fik også glæde af hans evner som musiker i en lang række udsendelser

Georg Julin ansat i DR fra 1975 til 1996 i underholdningsafdelingen. Her lavede han mange udsendelser, som 'Tirsdagstræf' sammen med Hjorting, det kendte 'Ta' Telefonen' og mange andre ting.

Jørn Træholt ansat fra 1965-1998 på Radioavisen - dels som oplæser og dels som reporter med bl.a. kongestof og trafik som arbejdsområder. Træholt har også i mange år samlet radiofoniske bøffer og var manden, der præsenterede årets bedste bøffer ved nytårstid.

Lars E. Christiansen har lavet en mængde af forskellige ting i huset, men huskes først og fremmest som vært for Trafikradioen gennem mange år. Lavede sin første udsendelse i 1956 og sluttede i 1998.

Jørn Hjorting, der er kendt fra en række underholdningsprogrammer i DR. Shows, quizzer, 'Dansktoppen' og ikke mindst 'De Ringer, Vi Spiller'. Hjorting var ansat i DR 1960-1996.

Kjeld Koplev betegner sig selv som en slags altmuligmand, der har cirkuleret rundt i huset. Mest kendt tidligere for 'Orientering', men i de sidste mange år fra programmet 'Koplevs Krydsfelt' på P1. Blev ansat i DR i 1968.

- - -

Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -