Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Apple går i DRs fodspor
Torsdag 15. oktober 2009
Af Karsten Jensen
 
DR har i nogle måneder arbejdet med en applikation til Apples iPhone, der gør brugeren i stand til at lytte til P3 via telefonen. Applikationen indeholder en lang række funktioner og muligheder, og nu ser det ud til, at Apple følger trop og lancerer deres egen applikation til FM - i stil med DRs.
På hjemmesiden 9to5Mac.com, der beskriver nyheder og rygtestrømme om Apple-produkter, forlyder det, at Apple er på vej med en applikation, der foruden at lytte til FM radio på iPhone elle iPod - også gør det muligt at købe musikken som radiostationen spiller, forudsat at man befinder sig i USA, og at radiostationen udsender metatags om musikken.

9to5Mac erfarer, at iPhone radio.app vil kunne afvikles i baggrunden, som på de nye iPod Nanos. Applikationen til FM radio vil med et enkelt klik på skærmen kunne frembringes og give brugeren nye muligheder, såsom at købe sangen, få oplysninger om hvem der spiller eller har skrevet sangen, sætte sangen på pause, m.m. Præcis som DRs iPhone applikation kan det.

DRs P3-applikation til Apples iPhone applikation lader brugeren lytte til P3 via internettet – ikke via FM.

Projektchef i DR, Carsten Worsøe, fortalte i går i DR P1-programmet ’Harddisken’, at DRs applikation til iPhone er færdigudviklet og godkendt til distribution via Apple Store, men at applikationen er til vurdering i DRs juridiske afdeling.

Worsøe forklarede, at den nye applikation først og fremmest er lavet til iPhone. Ikke fordi, at DR vil favorisere Apples produkter, men fordi nye målinger viser, at iPhone brugere står for langt den største datatrafik på mobilnetværket. Det er Worsøes hensigt, at der skal laves lignende produkter til andre mobilproducenter.

DRs P3-applikation kan via enkelte kliks på skærmen oplyse brugeren om alle DRs informationer om det pågældende stykke musik med eksempelvis links til kunstnerens hjemmeside. Via faneblade er det muligt at få flere oplysninger om eksempelvis DR, P3, nyheder, sport, men også muligt at se, hvilke sange P3 lige har spillet, en løbende top 20 over den sidste uge, eller muligt at se, om man er i nærheden af andre brugere af applikationen. Sidstnævnte vil dog kun ske under forudsætning af, at brugerne vil dele disse oplysninger.

DR streamer kanalen til iPhone i 128 kb Windows Media Stream, fremgik det af ’Harddisken’.

Applikationen er lavet som Open Source, hvilket vil sige, at kildekoden til programmet ligger på nettet og derfor betyder, at brugerne kan ændre i programmet.

DR har kigget andre apps i sømmene og har gjort en indsats for at eliminere udfald ved skift af mobilnet.

DR advarer brugere om at mobilregningen kan løbe løbsk såfremt man ikke har flatrate-abonnement.

Men er man uden for rækkevidde af et Wi-Fi spot og ikke har et flatrate-abonnement er der måske hjælp at hente allerede næste år. På vej er nemlig nye standarder og applikationer, der hjælper Wi-Fi-brugere, og ikke kun brugere af Apples produkter, med at 'dele' netforbindelse med den såkaldt P2P-teknologi. Tanken er, at man tænder sin enhed og kobler sig op til andre, der tillader deling af forbindelsen og selv deler den transmitterede kapacitet. Dermed bliver mobile enheder som kameraer, radiomodtagere – og altså også telefoner mobile Wi-Fi-spots.




Mobilt bredbånd - Spar 150 kr./md. på Call me - klik her!




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -